Συμπεράσματα από την πρώτη συνεδρίαση...
Επιτροπή διαβούλευσης (Ε.Δ)
Πολιτική
08/04/2011 | 07:18

Του Γεράσιμου Βανδώρου

Ουδέτερα μπορούν να χαρακτηριστούν τα συμπεράσματα από την πρώτη συνεδρίαση της Ε.Δ. Λαμβάνοντας υπόψη την  απειρία των μελών  και τις επιτακτικές προθεσμίες των προς συζήτηση θεμάτων, κάθε κριτική δεν θα ήταν καλόπιστη.

Το ουσιαστικό είναι πως άρχισε μια διαδικασία διαβούλευσης  δηλ. συζήτησης  μεταξύ της Δημοτικής Αρχής ( Δ.Α) και των πολιτών – δημοτών, που πρέπει και επιβάλλεται νομικά να συνεχιστεί για κάθε σοβαρό θέμα  του νησιού μας.

Οι συνεδριάσεις της Ε.Δ πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικές και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να υποβαθμιστούν σε απλές ενημερωτικές συναντήσεις.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η πρόσκληση για συνεδρίαση πρέπει να παραδίδεται στα μέλη, επτά εργάσιμες μέρες πριν και να συνοδεύεται με τις εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων. Αυτό δεν έγινε και σαν πρώτη φορά  είναι κάπως δικαιολογημένο.

Όπως πολύ σωστά παρατήρησε κάποιο μέλος ( κ. Γαρμπής), ‘πως μας ζητάτε την γνώμη μας σε κάτι που ούτε τώρα δεν μας το δείχνετε’. Και βέβαια σωστή ήταν και η απάντηση του Δημάρχου, ότι ‘για να βγάλουμε 50 φωτοτυπίες σε Τεχνικό Πρόγραμμα ( Τ.Π ) και Προϋπολογισμό, θέλαμε πολλές μέρες και οι προθεσμίες τρέχουν’.

Όμως  ζούμε στην εποχή της Πληροφορικής και της Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας. Εντός των ημερών θα ψηφιστεί και ο νόμος για την πλήρη Ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ένας σοβαρός φορέας  που επιδίωξε να εκπροσωπηθεί στην  Ε.Δ, πρέπει να διαθέτει μια στοιχειώδη ηλεκτρονική μηχανοργάνωση και ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας. Το ίδιο ισχύει και για τους δημότες.

Η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι πολύ πιο άμεση και αποφεύγονται χρονοβόρες διαδικασίες και άσκοπη απασχόληση υπαλλήλων.

Πάντως τελικά η γνωμοδότηση της Ε.Δ  και για τα δύο θέματα ήταν θετική με ένα – δύο  λευκά και ελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες ( ανάταση χειρός). Ας μη χρησιμοποιηθεί από την Δ. Α  σαν άλλοθι. Ήταν απλά μια ψήφος ανοχής και κατανόησης. Να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer