Νέοι Αγρότες και νεοεισερχόμενοι στο αγροτικό επάγγελμα μπορούν να αιτηθούν ειδικής ενίσχυσης 17.000 με 22.000€ με συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»
Επιταγή 22.000€ σε ντόπιους νέους αγρότες
Οικολογία
21/10/2016 | 17:24

Ο  Ε.A.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, ένα μήνα περιθώριο, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου, έχουν στη διάθεσή τους οι ντόπιοι υποψήφιοι προκειμένου να καταθέσουν το φάκελό τους για το πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, μετά τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.

Νέοι Αγρότες και νεοεισερχόμενοι στο αγροτικό επάγγελμα που δεν έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να αιτηθούν ειδικής ενίσχυσης 17.000 με 22.000€ με συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» (υπομέτρο 6,1).

Η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν 12.000 περίπου Νέοι Γεωργοί, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι, κάθε Νέος Αγρότης έχει την ευκαιρία, με την επίσκεψή του στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι, να ενημερωθεί για όλα εκείνα που χρειάζεται να ξέρει κανείς για να σταθμίσει την τελική του απόφαση: αν μπορεί και αν τον συμφέρει να ασχοληθεί με κάποια γεωργική καλλιέργεια ή και να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία ή την μελισσοκομία  εντασσόμενος στο προαναφερόμενο πρόγραμμα.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer