Ραντεβού την Μεγάλη Πέμπτη, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, «για να γιορτάσουμε και την παράδοση της Ολυμπίας οδού.
Επιτέλους την Μεγάλη Πέμπτη η παράδοση της Ολυμπίας Οδού
Κοινωνία
19/03/2017 | 12:37

Ραντεβού την Μεγάλη Πέμπτη, 14/4/2017, στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, «για να γιορτάσουμε και την παράδοση της Ολυμπίας οδού. Θα πηγαίνουν οι πολίτες επιτέλους, μετά από πάνω από μία δεκαετία στην Πάτρα με νέο δρόμο».

Τι θα παραδοθεί και τι πάει για το καλοκαίρι

Στα 120 χλμ (εκ των οποίων έχουν ήδη παραδοθεί τα 29 χλμ σχεδόν μέχρι το Ξυλόκαστρο) θα υπάρχουν κάποια λίγα σημεία με στενώσεις του αυτοκινητόδρομου που σταδιακά θα εξαλειφθούν μέχρι τον Αύγουστο.
Τέσσερα είναι τα βασικά τμήματα του δρόμου που δεν θα παραδοθούν στις 14 Απριλίου, μαζί με τα υπόλοιπα. Αυτά είναι:
➤Ο κόμβος του Ρίου λόγω της πολυπλοκότητας των μετακινήσεων που έχει, γιατί κατασκευάζεται ενώ ταυτόχρονα είναι σε κυκλοφορία, δηλαδή πρέπει να επιτρέπονται όλες οι κινήσεις. Αυτό προκαλεί μια αλληλουχία-διαδοχή εργασιών την οποία δεν μπορείς να παρακάμψεις. Αυτό θα καθυστερήσει.
➤Ένα άλλο κομμάτι είναι στο Δερβένι, εκεί θα καθυστερήσει λόγω της δυσκολίας που έχει η περιοχή και της αλληλοεμπλοκής με τον σιδηρόδρομο για καθαρά τεχνικούς λόγους. Δεν είναι έτοιμο σε όλη του την λεπτομέρεια.
➤Ένα σημείο είναι οι Καμάρες, κοντά στο Αίγιο. Εκεί είναι μια διασταύρωση με τον σιδηρόδρομο και μια καθυστέρησης από μια απαλλοτρίωσε που δημιούργησαν το θέμα.
➤Επίσης κάποια αρχαιολογικά ευρήματα στο Καμάρι που έπρεπε να έχουν τελειώσει από τον Σεπτέμβριο, ακόμα δουλεύουν και μάλλον πάνε για τέλη Γενάρη. Κι εκεί ίσως υπάρξει καθυστέρηση. Συνολικά το μήκος αυτών των καθυστερήσεων δεν θα ξεπερνά 6-7 χιλιόμετρα. Υπολογίζεται ότι θα παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017.

Τα Διόδια

Με τη λειτουργία της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πάτρας αλλάζει και ο χάρτης των διοδίων: δύο σταθμοί αλλάζουν όνομα (Κιάτου, από Ζευγολατιού και Ελαιώνα, από Νικολαίικα), δύο «μετακινήθηκαν» ελαφρά (σε Κιάτο και Ρίο). Τα διόδια θα «χρεώνουν» 0,064 ευρώ/χλμ., για όλο τον δρόμο πλην της περιμετρικής Πάτρας.
Στα 11,50 ευρώ –από 6,40 ευρώ σήμερα– θα διαμορφωθεί το κόστος των διοδίων της διαδρομής Αθήνα-Πάτρα για τα Ι.Χ. από τον Απρίλιο. Ειδικά στο υπό κατασκευή σήμερα τμήμα Κορίνθου – Πάτρας, οι οδηγοί θα καταβάλλουν 6,40 ευρώ στους τρεις μετωπικούς σταθμούς διοδίων. Το έργο, το κόστος του οποίου έχει αγγίξει πλέον τα 2 δισ. ευρώ, βρίσκεται σήμερα στο 85%, με τους κατασκευαστές να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα παραδοθεί τον Μάρτιο.

Πηγή: kalavrytanews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer