"Ως Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι απαιτούμε οι θαλάσσιοι δρόμοι να είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι από και προς όλα τα λιμάνια του νομού μας"
Επιστολή της Αδελφότητας Πειραιά για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Κεφαλονιάς
Κοινωνία
16/05/2013 | 12:48

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά έχοντας υπ΄ όψιν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ. ) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/05/2013 στην Νάξο με θέματα έγκριση και τροποποιήσεις δρομολογίων των νησιών μας σύνταξε και έστειλε την 14/05/2013 στον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κων/νον Μουσουρούλη την πιο κάτω επιστολή.

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς                                                                                           Πειραιάς 13/05/2013

Υπουργό  Ναυτιλίας & Αιγαίου                                              Αρ. Πρωτ:85

κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη

Όπως σας είναι γνωστό η ακτοπλοϊκή σύνδεση ενός νησιωτικού νομού με την υπόλοιπη χώρα είναι θέμα πραγματικής, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και την τοπική κοινωνία. Είναι η πλωτή γέφυρα,πρέπει να είναι η θαλάσσια λεωφόρος. Ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο πολυσήμαντης κρίσης η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι η πρώτη προϋπόθεση επιβίωσης του τόπου μας.
Γι΄αυτό ως Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι απαιτούμε οι θαλάσσιοι δρόμοι να είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι από και προς  όλα τα λιμάνια του νομού μας. Ιδιαίτερα δε όταν το κόστος το επιβαρύνονται οι επιβάτες και τα εμπορεύματα γιατί δεν επιδοτούνται οι γραμμές όπως στον υπόλοιπο νησιωτικό χώρο.
Προσχηματικές διαδικασίες ιδιαίτερα τώρα μέσα στο καλοκαίρι για αποκλεισμούς ή τυχόν προνομιακής μεταχείρισης εταιριών ή μονοπωλιακού ή προστατευτικού χαρακτήρα δεν έχουν θέση.
Τα Υπουργείο σας είμαστε βέβαιοι  ότι θα εξασφαλίσει με τις αποφάσεις του την απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Κεφαλονιάς και Ιθάκης για όλο το χρόνο χειμώνα και καλοκαίρι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer