Για τα προβλήματα που ενέκυψαν μετά την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας των οδηγών νοσοκομείου
Επιστολή Κουρή στον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Σάμης
Πολιτική
24/04/2014 | 15:47

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης  κ.  Σωτήριος  Κουρής.  Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Με αφορμή την υπ.αριθμ Δ4 /245 -8/4/2014 επιστολή του  Κέντρου Υγείας Σάμης, για τα προβλήματα που ενέκυψαν μετά την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας των οδηγών νοσοκομείου, που οδήγησε στην επ΄ αορίστου μεταφορά  των σχετικών υπαλλήλων του Κέντρου στα Γενικά Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου συμπαριστάμεθα απολύτως  στο αίτημά τους, περί της διάθεσης ασθενοφόρου και οδηγών για την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής της βορείου και νοτίου Κεφαλονιάς.

Ήδη αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα προβλήματα λόγω των ζητημάτων διασύνδεσης και της περιορισμένης προσβασιμότητας  του οδικού άξονα προς Φισκάρδο. Αυτό σε συνδυασμό με την απώλεια προσωπικού και τα λοιπά θέματα λειτουργίας του κέντρου υγείας, μπορεί να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή ασθενών και γενικά ατόμων που χρίζουν άμεσης διακομιδής στο νοσοκομείο.

Το θέμα καθίσταται περισσότερο σοβαρό, τώρα που η έναρξη της τουριστικής περιόδου, θα πολλαπλασιάσει τις ανάγκες, διακίνησης αλλά και χειρισμού ιατρικών περιστατικών ειδικά στις εν λόγω περιοχές που αποτελούν κυρίαρχο πόλο έλξεως των εν δυνάμει επισκεπτών.

Σας έχουμε ήδη επισημάνει σωρεία άλλων θεμάτων περί της κατάστασης της υγειονομικής περίθαλψης στα νησιά μας που τείνει να οδηγήσει τους κατοίκους σε αδιέξοδο και απειλεί την ζωή πολλών συμπολιτών μας, που είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε ενδέχεται  λόγω εκτάκτων περιστατικών να χρειαστούν άμεση ιατρική παρέμβαση .

Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι ιδιαιτέρως δυσχερής, καθώς είναι αυτονόητο ότι η υγεία συνιστά κύριο αγαθό και ζητούμενο όλων μας και η εντεινόμενη ανασφάλεια δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στον ήδη καταβεβλημένο από την οικονομική κρίση και τις σεισμικές καταστροφές πληθυσμό του νησιού μας.

Επισημαίνουμε ότι οι ελλείψεις ειδικά στον χώρο της υγείας αμαυρώνουν την εικόνα ασφάλειας και πολιτισμού που οφείλουμε να παρουσιάζουμε προς τα έξω, εάν επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.

Με γνώμονα τα παραπάνω παρακαλούμε ιδιαιτέρως για τις ενέργειές σας για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer