Οι κάτοικοί της Ιθάκης έχουν θορυβηθεί μετά από την απόφαση της εταιρείας Στρίντζης να σταματήσει τη διανυκτέρευση του F/B «Κεφαλονιά» στηνΙθάκη και να διανυκτερεύει πλέον στη Σάμη.
Επιστολή απόγνωσης της Σμαράγδας.. “Στο έλεος του θεού το Θιάκι”
Κοινωνία
12/04/2011 | 00:37

ΠΡΟΣ:
1.    κ. Γιάννη Διαμαντίδη, Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας
2.    κα Ελπίδα Τσουρή, Υφυπουργό

3.    Δρ.  Νικόλαο Λίτινα, Γενικό Γραμματέα

Κοιν/ση:
κ. Σπυρίδωνα Σπύρου, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμη κα Υφυπουργέ,
Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Το νησί της Ιθάκης και οι κάτοικοί του έχουν θορυβηθεί μετά από την απόφαση της εταιρείας Στρίντζης να σταματήσει τη διανυκτέρευση του F/B «Κεφαλονιά» στο λιμάνι Βαθέως Ιθάκης και να διανυκτερεύει πλέον στη Σάμη Κεφαλονιάς.
Σας επισημαίνω προπάντων την ασφάλεια που παρέχει το πλοίο όταν το βράδυ βρίσκεται στο Βαθύ και προκύπτει σημαντικό πρόβλημα υγείας σε κάποιον πολίτη.  Πολλές φορές έχουν σωθεί ανθρώπινες ζωές με άμεση διακομιδή των ασθενών σε Σάμη ή Πάτρα με το πλοίο.  Εν αντιθέσει, σε περιπτώσεις που το πλοίο δε βρίσκεται το βράδυ στο Βαθύ, μας πνίγει η ανασφάλεια και η αίσθηση απομόνωσης.  Ακόμη και οι μηχανές του πλοίου που ακούγονται μας παρέχουν σιγουριά!
Γνωρίζω την ευαισθησία σας πάνω σε θέματα που αφορούν τα μικρά νησιά και τη συγκοινωνία τους.  Η Ιθάκη είναι, όπως γνωρίζετε, ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία που ενώ θα έπρεπε να βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή της συγκοινωνία αντιθέτως υποβαθμίζεται αφού το πλοίο θα έρχεται μόνο στο λιμάνι του Πίσω Αετού το οποίο δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί και έτσι πολλές φορές είναι μη προσεγγίσιμο και μη ασφαλές λόγω κακοκαιρίας. Ακόμη, η σημερινή κατάσταση του λιμανιού αυτού, όσον αφορά τις υποδομές και την εικόνα που παρουσιάζει, είναι αντίθετη με την τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νησιού μας.
Ευελπιστώ στην κατανόησή σας και στις άμεσες ενέργειές σας για τη λύση του προβλήματος.

Σας ευχαριστώ
Με ιδιαίτερη τιμή
Σμαράγδα Σαρδελή
Αντιπεριφερειάρχης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer