Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες λήψης αποφάσεων από την κεντρική διοίκηση με σκοπό τον μαρασμό και την υποβάθμιση του νησιού μας
Επιμελητήριο: «Θεωρούμε απαράδεκτη την απομάκρυνση τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Κεφαλονιάς
Οικονομία
17/05/2013 | 14:13

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες λήψης αποφάσεων από την κεντρική διοίκηση με σκοπό τον μαρασμό και την υποβάθμιση του νησιού μας.
Δεν έφτανε η ταλαιπωρία και οι δυσκολίες στις οποίες  υποβλήθηκαν οι Παλλικισιάνοι, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που επέφερε η  ενοποίηση της Δ.Ο.Υ. Ληξουρίου με την Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου, τώρα ακολουθεί η μεταφορά των τμημάτων Δικαστικού & Ελέγχου της Δ.Ο.Υ. στην Πάτρα.
Πραγματικά αναρωτιόμαστε σε ποιες εμπεριστατωμένες μελέτες και σε ποια λογικά επιχειρήματα βασίζονται αυτές οι κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι αδιανόητο από τη μια να επιδιώκουμε καταπολέμηση  γραφειοκρατίας, απλούστευση  φορολογικών διαδικασιών, ενίσχυση  τοπικών οικονομιών μέσω της προσέλκυσης επενδυτών και από την άλλη να οργανώνουμε ένα δαιδαλώδες και απομακρυσμένο από τον πολίτη φορολογικό-ελεγκτικό  μηχανισμό.
Ως Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης και γνωρίζοντας καλύτερα από τα κυβερνητικά στελέχη, τις ανάγκες και τις δυνατότητες των νησιών μας:
-Θεωρούμε απαράδεκτη την απομάκρυνση των τμημάτων Δικαστικού & Ελέγχου από τη Δ.Ο.Υ. μας ( και μάλιστα όταν αυτή διαθέτει ικανά και πλήρως καταρτισμένα στελέχη που εξυπηρετούν άψογα πολίτες, επιχειρήσεις, λογιστές, δικηγόρους κ.α.)
-Θεωρούμε απαράδεχτη την αφαίρεση από τους Κεφαλονίτες και Θιακούς του δικαιώματος τους για άμεση και δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες.
-Θεωρούμε απαράδεκτη την υποβάθμιση που επιβάλλεται στο νησί μας μέσω της  αποψίλωσης  δημοσίων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς (τοπική αυτοδιοίκηση, υγεία, εκπαίδευση κ.α.).
Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα όπως επανασχεδιάσει το οργανόγραμμα που χρειάζεται το υπουργείο του προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά, όχι όμως με γνώμονα τις επιταγές της Τρόικας αλλά με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των φορολογουμένων και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Μόνο έτσι θα επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: η πάταξη της φοροδιαφυγής, η αύξηση των δημοσίων εσόδων χωρίς άλλες περικοπές και επιβολή φόρων καθώς και η διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης σε όλους μας.

Ο Πρόεδρος
Θεόφιλος Μιχαλάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer