Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη προς Υπουργό τον Ναυτιλίας με θέμα «την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Ιθάκης».
Επιμένει για την ακτοπλοϊκά στην Ιθάκη ο Κουρής
Πολιτική
04/11/2013 | 19:24

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κο Βαρβιτσιώτη Μ. έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής.  Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Δεδομένης της πρόσφατης απουσίας συγκοινωνιακής καλύψεως του νησιού της Ιθάκης, οφείλουμε να επισημάνουμε την τραγικότητα της κατάστασης και το σοβαρό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται μία περιοχή, η οποία έχει ήδη πληγεί πολλαπλά τόσο από τα φαινόμενα της νησιωτικότητας γενικά, όσο και από τις σημαντικότατες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσεως και των σχετικών κυβερνητικών μέτρων.
Δεν νοείται να επιτρέπουμε την απομόνωση και ερημοποίηση, ενός νησιού με ιστορία και πολιτισμό, αδιαφορώντας για την κατάληξή του και την ζωή των κατοίκων του, καταδικάζοντάς το στην αφάνεια και την εγκατάλειψη.
Στην βάση αυτή παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την δρομολόγηση πλοίου που να εξυπηρετεί το νησί, επιτρέποντας στους ανθρώπους με ανάγκη και σοβαρά προβλήματα υγείας να διακινηθούν άμεσα στα αστικά κέντρα αλλά και στο νησί να μην αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του νησιού, αντιβαίνει ουσιαστικά στην πολιτική πρόνοιας και ανάπτυξης που οφείλει να ακολουθεί το κράτος και επιτείνει δραματικά τα υφιστάμενα προβλήματα, ως εκ τούτου προσβλέπουμε στην άμεση παρέμβασή σας για την διαχείριση του ζητήματος.
kourhs

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer