Σε μια πρώτη καταγραφή ζημιών προχωρά η Κεφαλονιά η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Επικοινωνία Παρίση – Κουρουπλή για άμεση βοήθεια
Κοινωνία
26/09/2015 | 12:16

Σε μια πρώτη καταγραφή ζημιών προχωρά η Κεφαλονιά η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, έπειτα από τη σφοδρή θεομηνία που έπληξε την περιοχή του Ιονίου. Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χείμαρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ξεριζώνοντας δέντρα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε περίπου 25 διασώσεις ανθρώπων, ενώ δέχθηκε 100 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ είπε ότι το νερό έφτασε σε ύψος πενήντα πόντων πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα ενώ δημιούργησε προβλήματα σε υποδομές με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς ρεύμα για 3,5 ώρες.

Όπως είπε ο κ. Παρίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και με εντολή του μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο για να συνδράμει την κατάσταση.

Συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται από χθες στους δρόμους προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η νεροποντή.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και πρώτα στο Ιόνιο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σημειώνονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων πρώτα στο Ιόνιο και σταδιακά στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι είναι κυκλωνικοί 5 με 7 και πιθανόν στον Ιόνιο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Από τα απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε το βίντεο εδώ…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer