Πρέπει προγραμματισμένα να πέσουν οι επικίνδυνοι βράχοι και να κοπούν τα ετοιμόρροπα πεύκα, ορισμένα από τα οποία είναι σημαδεμένα από παλιά για να κοπούν και όλα αυτά να απομακρυνθούν
Επικίνδυνα βράχια και ετοιμόρροπα πεύκα στο γύρο του Κουτάβου
Κοινωνία
28/08/2016 | 10:27

Μια μέρα, από αυτές της τουριστικής αιχμής του Δεκαπενταύγουστου, περιμένοντας υπομονετικά σε ουρά 1 χλμ. για να περάσω τα περίφημα πια φανάρια του Πετρία να πάω σπίτι μου στα Ραζάτα, σήκωσα τα μάτια μου να δω με μεγαλύτερη προσοχή και χρόνο, τα βράχια και τα πεύκα του Κουτάβου, που κρέμονταν από πάνω μου. Γι’ αυτά που αρκετές φορές έχω ξαναγράψει, σαν βιαστικός περαστικός.
«Θεός φυλάξει», ψέλλισα αυθόρμητα, τι είναι τούτο, δεν ήταν έτσι πριν από χρόνια όταν τα περπατούσα λόγω της δουλειάς μου στην ΔΕΗ. Τότε αποφάσισα να κάνω με πιο ησυχία και χρόνο ένα οδοιπορικό σ’ αυτά τα 800 περίπου μέτρα στον δρόμο που καθημερινά, αλλά και με αιχμή το καλοκαίρι περνά ο μισός και βάλε πληθυσμός του νησιού που επικοινωνεί με το Αργοστόλι ή που κατευθύνεται από τον Βορρά και το κέντρο προς Δυτική και Νότια πλευρά του. Όταν τέλειωσα αυτή την υπέροχη κατά τα άλλα βόλτα μου, ήταν καθαρό μέσα μου ότι η επίκληση του θεού δεν είναι αρκετή σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι, όπως λέγανε οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Πολλοί από αυτούς τους βράχους και τα πεύκα είναι πραγματικά στον αέρα, έτοιμοι με μια νεροποντή, σαν πέρσι τον Σεπτέμβρη, ένα δυνατό άνεμο ή έναν σεισμό να καταρρεύσουν, να πέσουν πάνω στον πολυσύχναστο δρόμο και τότε αλλοίμονο σε όποιον περνά. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά και οι ευθύνες μας τεράστιες!
Πριν από πολλά χρόνια όταν ήταν Αντινομάρχης ο Σπύρος Μοσχόπουλος είχε γίνει μια αρχή, είχαν κοπεί κάποια δένδρα και τοποθετήθηκε ένα πλέγμα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σίγουρα γνωστό στους αρμόδιους Τεχνικούς και μη της Περιφέρειας, της Δ/νσης Δασών, αλλά και του Δήμου, αφού αφορά πολίτες του. Πρέπει λοιπόν προγραμματισμένα να πέσουν οι επικίνδυνοι βράχοι και να κοπούν τα ετοιμόρροπα πεύκα, ορισμένα από τα οποία είναι σημαδεμένα από παλιά για να κοπούν και όλα αυτά να απομακρυνθούν. Ξέρω, θέλει χρήματα, προγραμματισμό και υπομονή για λίγες μέρες και ώρες από εμάς, στη φάση των έργων που πρέπει να γίνουν. ΠΡΕΠΕΙ όμως να γίνουν όλα αυτά να γίνουν άμεσα πριν να είναι αργά και τρέχουμε να προλάβουμε τα επόμενα θύματα. Η πρόληψη είναι το μόνο αντίδοτο, το «θεός φυλάξει» δεν αρκεί πάντα!

ΡΩΣΣΕΤΟΣ-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΟΥΖΗΣ

koytabos (2) koytabos (3) koytabos (4)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer