Το λιμάνι του Πισαετού σε ποιο στάδιο ευρίσκεται και πόσος χρόνος υπολείπεται για να τελειώσει;;
Επερώτηση του Χρήστου Άνθη στον Περιφερειάρχη
Πολιτική
07/10/2015 | 11:04

Κύριε Περιφερειάρχα:

Από 07/03/2015 είχα υποβάλει θέμα στην ημερήσια διάταξη που αφορούσε την λειτουργία των υπηρεσιών με συγκεκριμένες προτάσεις παρατηρήσεις και απόψεις.
Παρά τις αλλαγές οι οποίες έγιναν από πλευράς σας σε επίπεδο προσώπων και δομών, μέχρι σήμερα σε νευραλγικούς τομείς η μηχανή της δημόσιας διοίκησης υπολειτουργεί, ψάχνει να επανέλθει στο παλιό φαύλο καθεστώς, δημιουργεί διοικητικές κλίκες, και πολλές φορές φρενάρει εσκεμμένα, ή από ραστώνη και απραξία την έγκαιρη και απαραίτητη παρέμβαση σε επίπεδο έργων και λειτουργιών της περιφέρειας.
Πέραν των προαναφερομένων, οφείλω να παρατηρήσω ότι ενώ θα μπορούσαν ικανά πρόσωπα σε επιστημονικό και διοικητικό επίπεδο να αλλάξουν την περιγραφόμενη κατάσταση συνεχίζει η υποβάθμισή τους, ή φρενάρονται, ή βρίσκουν σθεναρή αντίσταση, από την προηγούμενη καθεστηκυία αναχρονιστική προκλητική απαξιωτική, καταδικαστέα και κοινωνικά κατακριτέα δομή λειτουργία και πρακτική, από σύσσωμη την κοινωνία των Ιονίων Νήσων, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών συνολικά!!!
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον, ότι οι πολίτες έχουν άποψη για τον βαθμό ποιότητας των δημοσίων έργων, τη διάρκειά τους όσον αφορά την κατασκευαστική τους αντοχή, το τρόπο πληρωμής τους και αποπληρωμής τους, τα κόστη τους σε σχέση με την ποιότητά τους, το χρόνο αποπεράτωσής τους και για το βαθμό χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, αν δηλαδή και κατά πόσο , όσον αφορά την διαδρομή του αυτή είναι διάφανης ή υπόγεια!!!!
Οι αλλαγές που κάνατε δεν είναι αρκετές, ή υπολείπονται σε μεγάλο βαθμό, ή ακυρώθηκαν από λανθασμένες επιλογές, ή αναθάρρησε σε μεγάλο βαθμό η παλιά νοοτροπία!!!
Οι τεχνικές υπηρεσίες, οι οικονομικές υπηρεσίες, το Περιφερειακό ταμείο, είναι ενδεικτικά παραδείγματα των προαναφερομένων η καθεμιά σε διαφορετικό επίπεδο προβλημάτων και δομών λειτουργίας.
Υπάρχει ο Εκτελεστικός Γραμματέας, ο οποίος οφείλει να ελέγξει άμεσα την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, δίχως να ακυρώνει την ιεραρχία τους , προκειμένου να αναδομηθεί η ικανότητά τους, ώστε σε ορισμένο και αποτελεσματικό χρόνο να ετοιμάζουν όλα εκείνα, (μελέτες), που θα μας επιτρέψουν εγκαίρως να παράξουμε έργα, να μην χαθούν χρηματοδοτήσεις, αλλά και να μην κινδυνεύουμε με πρόστιμα!!!
Οφείλουμε να σταματήσουμε την εργολαβική ασυλία και ασυδοσία. Να κόψουμε τις οδούς επικοινωνίας τους με την διοικητική μηχανή προκειμένου να εξασφαλίζουν άσυλο, για την κάθε είδους παρανομία, παρατυπία, κακή εκτέλεση, υπέρ κοστολόγηση ,τραγική καθυστέρηση, ή άκαιρη και εν μέσω τουριστικής, ή εμπορικής περιόδου, εκτέλεσης των έργων!!!
Οφείλουμε εγκαίρως να αποπληρώνουμε τους συνεπείς εργολάβους και να προσελκύουμε αυτούς, με κίνητρο την άμεση αποπληρωμή τους, προκειμένου επιτέλους ο πολίτης να δει και να αντιληφτεί ότι όσα έφεραν την χώρα και τον τόπο στην σημερινή κατάντια ακυρώνονται και την θέση τους καταλαμβάνει μια άλλη νοοτροπία.
Αλλάξτε τις λανθασμένες επιλογές δώστε εντολή να ενεργοποιηθούν οι διευθυντές των υπηρεσιών δίχως παρεμβάσεις και ακυρώσεις στις αποφάσεις τους.

Για τα παραπάνω ερωτάσθε:

Έχουν ετοιμαστεί οι απαραίτητες μελέτες για το οδικό δίκτυο των Π.Ε. της επικράτειάς μας;
Ποιες μελέτες είναι έτοιμες στην περιφέρεια για δημοπράτηση;;;;
Πόσες υπολείπονται και τι κίνδυνος υπάρχει για να χαθούν χρηματοδοτήσεις;;;
Με τις μελέτες των παρακάμψεων και τον φωτισμό των επαρχιακών δρόμων των ΠΕ τι έχει γίνει και σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές προκειμένου να δημοπρατηθούν;;;
Η παράκαμψη Αυλιωτών ,το κτίριο στέγασης της περιφέρειας, το λιμάνι των Οθωνών, η εργολαβία της επαρχιακής οδού Κέρκυρας, όσον αφορά τους οικισμούς, οι φωτεινοί σηματοδότες εθνικής Παλαιοκαστρίτσας ,οι καθιζήσεις των επαρχιακών δρόμων κλπ κλπ κλπ σε ποιο στάδιο ευρίσκονται;;
Η παραλιακή της Γαρίτσας σε ποιο στάδιο είναι τι υπολείπεται ποιος ο χρόνος αποπεράτωσης της;
Ο δρόμος στον Χάρακα και η γέφυρα τι έχει απογίνει;;;
Το λιμάνι του Πισαετού σε ποιο στάδιο ευρίσκεται και πόσος χρόνος υπολείπεται για να τελειώσει;;;
Σκεφτόσαστε να προχωρήσετε σε ανακατατάξεις στις υπηρεσίες περαιτέρω, προκειμένου να προλάβουμε τον χρόνο;
Θα ορίσετε χρόνο αποπεράτωσης μελετών, πληρωμών, διοικητικών πράξεων στις υπηρεσίες;; Θα ελέγξετε το χρόνο αυτό κατά πόσο τηρείται;;

Για την παράταξη ο επικεφαλής
Χρήστος Κ. Άνθης

Για την παράταξη ο επικεφαλής

Χρήστος Κ. Άνθης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer