50% επιδότηση από κοινοτικούς πόρους έχει εγκριθεί (ΕΣΠΑ) για ανάπτυξη τουριστικού συγκροτήματος, στη θέση Λακήθρα Κεφαλονιάς, με έμφαση στον τουρισμό υγείας και ευεξίας.
Επενδυτική ευκαιρία στην Κεφαλονιά
Πρωτοσέλιδα
24/01/2014 | 09:30

50% επιδότηση από κοινοτικούς πόρους έχει εγκριθεί (ΕΣΠΑ) για ανάπτυξη τουριστικού συγκροτήματος, στη θέση Λακήθρα Κεφαλονιάς, με έμφαση στον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Το τουριστικό συγκρότημα θα συνδέεται δορυφορικά με εταιρεία τηλεϊατρικής που εδρεύει στην Αθήνα και μέσω αυτής με ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα παρακολουθούν ιατρικά παραθεριστές με προβλήματα υγείας. Εκτός από επισκέπτες με προβλήματα υγείας, το θέρετρο θα προσελκύσει και επισκέπτες που ενδιαφέρονται γενικά για διακοπές ευεξίας (wellness) που περιλαμβάνουν τεχνικές που στοχεύουν στη σωματική, πνευματική και ψυχική αναζωογόνηση σε όμορφο και χαλαρωτικό περιβάλλον.
Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το συγκρότημα έχει έκταση 1500 τ.μ. Η τοποθεσία είναι μια από τις πιο προνομιούχες του νησιού, καθώς απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, 4-8 χιλιόμετρα από τις καλύτερες παραλίες και βρίσκεται σε ύψωμα με μαγευτική θέα προς τον κάμπο της Λειβαθούς, απέναντι από το γνωστό τουριστικό συγκρότημα Mouikis Village.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ταξιδεύουν σε άλλες χώρες με προβλήματα υγείας και ξοδεύουν σε κάθε επίσκεψη 3.000-5.000 $. Τα μεγέθη αυτά αυξάνονται κατά 15-25% κάθε χρόνο, γεγονός στο οποίο συντελούν η γήρανση του πληθυσμού της γής και η αύξηση των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία παγκοσμίως.

Ειδικότερα η παγκόσμια αγορά του τουρισμού ευεξίας αντιστοιχεί στο 14% της αγοράς με αύξηση 9,9% κάθε χρόνο, ποσοστό περίπου διπλάσιο από το ποσοστό της ετήσιας αύξησης του τουρισμού παγκοσμίως. Έτσι η αγορά του παγκόσμιου τουρισμού ευεξίας υπολογίζεται να φθάσει τα 678,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2017, ποσόν που θα αντιστοιχεί στο 16% της γενικής τουριστικής δαπάνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του portal “statista” τη μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια αγορά τουρισμού ευεξίας (δεδομένα του 2010) είχε ο τομέας «ομορφιά και αντιγήρανση» με 679,1 εκατομύρια δολάρια, όπως δείχνει το ακόλουθο γράφημα:

kefalonia-stats

Έρευνες έχουν δείξει ότι ποσοστό περισσότερο από 25% ευκατάστατων και με υψηλό μορφωτικό επίπεδο Ευρωπαίων ταξιδιωτών αναζητούν πρωτότυπες βιωματικές εμπειρίες και τουριστικές υπηρεσίες πέρα από το τρίπτυχο “ήλιος, θάλασσα, φιλοξενία”.

Οι χώρες με τα περισσότερα έσοδα από τουρισμό υγείας και ευεξίας είναι: Ινδία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Ουγκαρία, Τουρκία.

Η Ελλάδα που διαθέτει ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο με τις υπέροχες φυσικές ομορφιές και τις υγιεινές διατροφικές παραδόσεις μπορεί να αποτελέσει αναμφίβολα ισχυρό πόλο έλξης για τουρισμό υγείας-ευεξίας.

Πηγή: news.travelling.gr/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer