Άναψαν τα αίματα το βράδυ της Πέμπτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου
Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου
Πολιτική
19/02/2016 | 12:16

Άναψαν τα αίματα το βράδυ της Πέμπτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων ζήτησαν εξηγήσεις για τον σχεδιασμό του δήμου να ανοίξει μονάδα διαχείρισης στον χώρο δίπλα στο αεροδρόμιο όπου βρίσκεται η κοινότητά τους.

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις απειλήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ από όλες τις πλευρές ακούστηκαν φωνές για ελλείψεις στον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε από τον μελετητή Γιάννη Φραντζή και τον διευθυντή του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Θεόδωρο Κάρδαρη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο για τα απορρίμματα που προωθεί η δημοτική αρχή.

Ο εισηγητής Γ. Φραντζής περιέγραψε αναλυτικά τι προβλέπει το τοπικό σχέδιο και έδωσε στοιχεία για τον όγκο των σκουπιδιών. «Η φιλοσοφία έχει αλλάξει τους στόχους που πρέπει να τίθενται. Κάνουμε καταγραφή των ποσοτήτων, βλέπουμε τα ειδικά θέματα κάθε περιοχής, κοστολογούμε τις δράσεις. Στη Ζάκυνθο παράγονται 27.000 τόνοι απορρίμματα» επισήμανε και ζήτησε να αυξηθούν τα ανακυκλώσιμα.

Πηγή χρηματοδότησης, ανέφερε, είναι το νέο ΕΣΠΑ, αλλά διανύουμε τον τρίτο χρόνο κι ακόμα δεν έχει απορροφηθεί τίποτα από τα κονδύλια.

Ο κ. Φραντζής πρόσθεσε πως στον ΧΥΤΥ θα πρέπει να πηγαίνει έως και το 30% των σκουπιδιών και από τα ανακυκλώσιμα να γίνεται το 65% διαλογή από την πηγή, ενώ για τα σκουπίδια της κουζίνας είπε ότι πρέπει να ανακτώνται στην πηγή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer