Για σφοδρή κακοκαιρία κάνει λόγο ο μετεωρολόγος μας Γιώργος Τσατραφύλλιας. Δείτε την πρόγνωση του.
Επείγον: Έντονα καιρικά φαινόμενα σε λίγες ώρες
Κοινωνία
05/01/2012 | 15:25
tsatrafullias

Ο συμπατριώτηας μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας

Σφοδρή κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα μας το προσεχές διήμερο Παρασκευή -Σάββατο 6-7/1/2012 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη εντάσεως έως 10 μποφόρ. Ιδιαίτερα θα γίνουν αισθητά στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά μας.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης  με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση από βορρά προς νότο. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε στεριά και θάλασσα.

Καλό Σαββατοκύριακο…

Εξάλλου για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση με έκτακτο δελτίο τύπου και η Πολιτική προστασία του Δήμου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο Παρασκευή 6-1-2012 ημέρα των Θεοφανίων, αρχικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της Χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και οι πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 και σε ορισμένες περιοχές ίσως και 10 μποφόρ.

Από τα Σάββατο 7-1-2012 οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 7 και τοπικά 9 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Ιδιαίτερα για την αποφυγή προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει η ένταση των ανέμων, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλούμε να λάβουν υπόψη τις παρακάτω χρήσιμες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ & ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

  • Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)»
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer