Θα είναι η μοναδική αλλαγή που θα γίνει στο σύστημα των εξετάσεων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος
Επανέρχεται η Πληροφορική στις πανελλαδικές εξετάσεις
Κοινωνία
25/09/2014 | 12:02

Η επαναφορά της Πληροφορικής ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει στο σύστημα των εξετάσεων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο μάθημα θα επιλέγεται μόνο απ” όσους επιθυμούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

«Εμείς με τον διάλογο που κάνουμε και δεν έχουμε ολοκληρώσει, καταλήγουμε ότι σε έναν αριθμό 100 τμημάτων κύριο εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η Χημεία και σε έναν αριθμό 40 τμημάτων η Πληροφορική», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Aνδρέας Λοβέρδος, στους βουλευτές στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Πρόσθεσε λέγοντας ότι το θέμα θα τεθεί προς διάλογο στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας στα οποία λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα, ενώ θα το συζητήσει και με την Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Προχθές, ο κ. Λοβέρδος είχε δηλώσει για το θέμα της επαναφοράς του μαθήματος της Πληροφορικής στα σχολεία ότι «όποιος λέει ότι δεν τη θέλει, πρέπει λιγάκι να κοιταχτεί».

Αφαιρέθηκαν -πρόσθεσε- από τα τμήματα Πληροφορικής οι εξετάσεις στο μάθημα Πληροφορικής. «Το θεωρώ όχι απαράδεκτο, αλλά μη υποστηρίξιμο διεθνώς σε καμία περίπτωση».

Χθες, έγινε γνωστή και η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με το θέμα της επαναφοράς της Πληροφορικής.

Το ΙΕΠ υποστηρίζει ότι η μόνη δυνατότητα που φαίνεται να υπάρχει για να προστεθεί η Πληροφορική στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ως τέταρτο εξεταζόμενο μάθημα είναι να δοθεί στους ενδιαφερόμενους μαθητές η δυνατότητα επιλογής μεταξύ Χημείας και Πληροφορικής, επιλογή που θα οδηγεί σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μάλιστα, το ΙΕΠ, τονίζει ότι η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των δύο μαθημάτων, αυξάνει τον αριθμό των τμημάτων που θα λειτουργούν στα Λύκεια, άρα και τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών.

Το ΙΕΠ επισημαίνει στον υπουργό Παιδείας πως στο νέο λύκειο και τις νέου τύπου εξετάσεις που θα δώσουν οι υποψήφιοι από το σχολικό έτος 2015-16, οι «Ομάδες Προσανατολισμού» α) Ανθρωπιστικών Σπουδών, β) Θετικών Σπουδών, γ) Οικονομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Σπουδών, περιλαμβάνουν τέσσερα (4) εξεταζόμενα μαθήματα Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εντάχθηκαν τα μαθήματα: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία.

Πηγή: Έθνος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer