Στο γραφείο του Αντιδημάρχου Αργοστολίου βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Ζωόφιλων του Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ».
Επί τάπητος το θέμα αντιμετώπισης των αδέσποτων στο Αργοστόλι
Κοινωνία
18/11/2014 | 18:21

Στο γραφείο του Αντιδημάρχου Αργοστολίου βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Ζωόφιλων του Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ». Το θέμα της συζήτησης τους ήταν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και που πρέπει να επιλυθούν ώστε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης των Αδέσποτων Ζώων του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα έκαναν αναφορά στην αδειοδότηση της υπάρχουσας εγκατάστασης για να νομιμοποιηθεί η λειτουργία της ώστε στο μέλλον ο Σύλλογος να μπορεί να αντιμετωπίσει τις κακοπροαίρετες καταγγελίες των πολιτών. Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι ιδανική αφού δεν υπάρχουν κοντά σε αυτό κατοικίες και βρίσκεται κοντά στο Αργοστόλι. Η ύπαρξη και η λειτουργία του προγράμματος αυτού υφίσταται λόγω των συνδρομών, των δωρεών και της καλής διάθεσης των συνανθρώπων μας ωστόσο όμως τα μέλη του Συλλόγου τόνισαν ότι οι πόροι όλων αυτών τείνουν να εξαντληθούν και ζητούν τη βοήθεια από το Δήμο ώστε να εξασφαλίσουν τη σίτιση των ζώων καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα.
Στη συνέχεια τόνισαν ότι είναι απαραίτητη η ίδρυση ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου και η δημιουργία κατάλληλων χώρων επανεξέτασης των ζώων. Αναφορά έγινε και στο πρόβλημα με τα αδέσποτα της Παλικής που τείνει όλη η περιοχή να γίνει χωματερή εγκατάλειψης ζώων από ασυνείδητους πολίτες.
Τέλος όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ο γραμματέας του Συλλόγου «ΝΤΟΡΙΣ» κ. Διονύσης Καππάτος επεσήμανε ότι με τις δράσεις που κάνουν προσπαθούν να δείξουν στους πολίτες της Κεφαλονιάς ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν με το θέμα των αδέσποτων ζώων και ότι δεσμεύονται από τη μεριά τους ότι θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να βελτιωθεί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των αδέσποτων.

Δείτε τις δηλώσεις του Διονύση Καππάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer