Τι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Ποιες οι προτάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου
Επί τάπητος την Πέμπτη οι αλλαγές στο δημοτικό σχολείο
Κοινωνία
06/01/2015 | 17:22

Η ελάφρυνση της σχολικής τσάντας και η μείωση των μαθημάτων στο  Δημοτικό Σχολείο θα μπουν στο επίκεντρο του  Εθνικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ημέρα έναρξης των μαθημάτων για όλα τα σχολεία της  χώρας, μετά τις αργίες για τις γιορτές.

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις αλλαγές στο Δημοτικό σχολείο , με στόχο να δημιουργηθεί ένας ενιαίος τύπος σχολείου.

Η πρόσκληση στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έφθασε από την  πρόεδρο του  Συμβουλίου Σ. Πριόβολου η οποία αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη   εξορθολογισμού της διδακτικής  ύλης προκειμένου ο μαθητής να επιστρέφει στο σπίτι και να έχει ελεύθερο  χρόνο για παιχνίδι. Η δημιουργία κινήτρων στους μαθητές αλλά και η επιβράβευση τους καθώς και η εφαρμογή του «κοινωνικού σχολείου» δηλαδή η επαφή  των μαθητών με θέματα όπως η διατροφή και η τέχνη αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Με σκοπό πάντως την καταπολέμηση της σχολικής αποτυχίας στόχος παραμένει  ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών προκειμένου να μην αισθάνονται από την πολύ μικρή ηλικία ότι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα, όπως το παιχνίδι και ο αθλητισμός.

«Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» έχει δηλώσει ο  κ.  Λοβέρδος, προαναγγέλλοντας  ότι «κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά»

Στην ίδια συνεδρίαση πάντως αναμένεται να συζητηθούν θέματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και θέματα που αφορούν στη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Πηγή: protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer