Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των προβλημάτων στις δομές της Δημόσιας Υγείας
Επί τάπητος τα προβλήματα υγείας της Περιφέρειας
Πολιτική
18/12/2014 | 15:54

Πραγματοποιήθηκε χθες  Τετάρτη 17-12-2014 στο γραφείο του Περιφερειάρχη  Θ. Γαλιατσάτου σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών από  την πλευρά του Συμβουλίου και της Περιφέρειας για την ανάδειξη των προβλημάτων στις δομές της Δημόσιας Υγείας και την διεκδίκηση της άμεσης επίλυσης τους από την πλευρά της Πολιτείας.

Η σύσκεψη έγινε στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου και συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου κ. Χρ. Μωραΐτης οι κκ. Σ. Σπύρου, Γ. Καλούδης, Θ. Γουλής, Χρ. Άνθης , Α. Σαλβάνος και ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Υγείας κ. Σπ. Δραζίνος. Η κ. Α.Γκερέκου, ο κ. Αλ.Δεσύλλας και ο κ. Ν. Λεμοντζής απουσίαζαν εκτός Κέρκυρας.

Η  σύσκεψη κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

  1. Τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας είναι εξαιρετικά οξυμμένα σε ολόκληρη την περιφέρεια σε βαθμό που κάνει να κινδυνεύει άμεσα η υγεία των πολιτών ακόμα και για απλά περιστατικά.
  2. Η ΠΙΝ και το Περ. Συμβούλιο πρέπει να κάνουν ό τι περνάει από το χέρι τους για να πιέσουν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων αυτών, ανάμεσα στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχουν αυτά της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
  3. Χρειάζεται να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Δημόσιας Υγείας σε όλες τις βαθμίδες του ( Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, υπηρεσίες ΕΟΠΠΥ) και να ιεραρχηθούν αυτά που χρήζουν άμεσης επίλυσης.
  4. Καθορίστηκε η εβδομάδα 7-14 Ιανουαρίου 2015 ( με επιφύλαξη ως προς το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών) ως εβδομάδα πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων γύρω από τα προβλήματα αυτά με δύο βασικούς άξονες: α) τον συντονισμό με όλα τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς  με στόχο την μέγιστη συμμετοχή  ολόκληρης της κοινωνίας στις πρωτοβουλίες αυτές (στο σημείο αυτό εκφράστηκε η επιφύλαξη του κ. Σπ. Σπύρου ως προς την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας δράσης για την επίλυση του προβλήματος) και β) την πραγματοποίηση παράστασης στον Υπουργό Υγείας από τον κ. Περιφερειάρχη, τους επικεφαλής των παρατάξεων, μαζί με τους διοικητές των νοσοκομείων της Περιφέρειας, για να του επιδοθεί κατάλογος με τα καταγραμμένα και ιεραρχημένα προβλήματα και να απαιτηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις για την επίλυσή τους. (Οκ. Σπύρου πρότεινε η παράσταση αυτή στον Υπουργό να πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες)
  5. Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ,τα Εργατικά Κέντρα, τα Επιμελητήρια και τους Επιστημονικούς Συλλόγους και φορείς της Περιφέρειας, με την οποία θα καλούνται να αποφασίσουν τη δική τους συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή, με τρόπους και δράσεις που θα αποφασίσουν τα ίδια, με βάση την ιδιαιτερότητα των προβλημάτων κατά περιφερειακή ενότητα.
  6. Να κορυφωθούν οι πρωτοβουλίες αυτές την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου οπότε και θα κλείσουν, σύμφωνα και με την ειλημμένη απόφαση του Περιφ. Συμβουλίου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και να εξετασθεί το ενδεχόμενο κήρυξης απεργίας ή στάσης εργασίας.
  7. Να χρησιμοποιηθεί το μέχρι τότε χρονικό διάστημα για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία αυτής της πρωτοβουλίας με επαφές και συνεννοήσεις με όλα τα σωματεία και τους κοινωνικού φορείς.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer