Θα είναι κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Greece’s Turn? Litmus test for Europe», που συνδιοργανώνει στο Πανεπιστήμιο Tufts το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και η Σχολή Fletcher
Επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
 Ομογένεια
12/10/2016 | 09:53

Στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου, μεταξύ άλλων, θα είναι κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Greece’s Turn? Litmus test for Europe», που συνδιοργανώνει στο Πανεπιστήμιο Tufts το «Ιδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και η Σχολή Fletcher.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατά την πενθήμερη περίπου παραμονή του στις ΗΠΑ θα δώσει διάλεξη στο Harvard (Kennedy School of Government), θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ενώ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη.

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο στο Tufts εκτός από τον κ. Μητσοτάκη θα μιλήσουν πρέσβεις, ακαδημαϊκοί και πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο της Οικονομίας και της διπλωματίας, όπως ο Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ο Τσαρλς Νταλάρα πρώην επικεφαλής του IIF, ο Τζον Λίπσκι, αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ, αλλά και ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην πρωθυπουργός και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εκδήλωση έρχεται σε ένα χρονικό σημείο, όπου η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, μετά από επτά χρόνια συνεχούς κρίσης, όχι απλά έχει θολώσει, αλλά έχει υποστεί μεγάλη βλάβη στο διεθνές στερέωμα.

Το ερώτημα που θα τεθεί επί τάπητος είναι αν μπορεί η Ελλάδα να κάνει ένα «come back», όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά σε ένα ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, καθώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση, ειδικά ανάμεσα σε εκείνους που δεν εγκλωβίζονται σε κομματικές ρητορικές, πως η χώρα «διολισθαίνει».

Τον συντονισμό και μεγάλο μέρος της διοργάνωσης από ελληνικής πλευράς έχει επωμιστεί ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν εκλήθη ως ομιλητής ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το αίτημα του Πανεπιστημίου να είναι παρών ο Ελληνας πρωθυπουργός απερρίφθη από την πλευρά του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Παρών θα είναι από την πλευρά της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έξοδα, κ. Χουλιαράκης.

Στον κατάλογο των συμμετεχόντων στο συνέδριο υπάρχει ακόμα ο κ. Κώστας Λάβδας που έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, καθηγητής στην Εδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στην Σχολή Fletcher, αλλά και ο Δημήτρης Καιρίδης που είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός σύμβουλος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Παρόντες θα είναι επίσης ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, καθώς μεταξύ άλλων, διατηρεί έδρα στη Σχολή Fletcher, αλλά και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πρώην υπουργός Παιδείας που διετέλεσε επί 9 χρόνια, από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer