Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα Mag. Andrea Ikic – Bohm.
Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Αυστρίας στον Περιφερειάρχη
Κοινωνία
12/10/2015 | 15:36

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα Mag. Andrea Ikic – Bohm, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας στην Κέρκυρα Σπύρο Ιωάννου και την Υποπρόξενο Νικολέτα Καββαδία.

Ο κ. Περιφερειάρχης προσέφερε στην Πρέσβειρα της Αυστρίας αναμνηστική πλακέτα με τα εμβλήματα όλων των Ιόνιων Νησιών, την καλωσόρισε στην Κέρκυρα και στα Ιόνια Νησιά ενώ είχε την ευκαιρία να την ευχαριστήσει για την υποστηρικτική στάση της χώρας της, ως κράτους-μέλους της ΕΕ, στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην παραδοσιακή φιλία των δύο λαών αναφέρθηκε η Πρέσβειρα της Αυστρίας, υπενθυμίζοντας την λατρεία της Αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (Σίσσυ) για την Κέρκυρα αλλά και στη νεότερη ιστορία την υπογραφή για την ένταξη της Αυστρίας ως κράτους-μέλους της ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής της Κέρκυρας το 1994.

Η κα. Ikic – Bohm τόνισε ότι η ύπαρξη προξενείου στην Κέρκυρα δείχνει τη βαρύτητα που δίνει η χώρα της στο νησί και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο να ενημερωθεί για έργα και δράσεις της Περιφέρειας που θα μπορούσε να προσφέρει βοήθεια ή τεχνογνωσία η Αυστρία, όπως για παράδειγμα το περιβάλλον, η διαχείριση απορριμμάτων κλπ.

Για την πρόθεσή του να υπάρξει γραφείο της ΠΙΝ στην έδρα της ΕΕ, προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα, ενημέρωσε ο κ. Γαλιατσάτος, ζητώντας από την Πρέσβειρα της Αυστρίας την στήριξη από τις αντίστοιχες περιφέρειες της χώρας της για εξεύρεση κοινών προγραμμάτων και διεκδίκηση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων,
Τέλος και οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την επιθυμία συνεργασίας, όλων των νησιών του Ιονίου, με την Αυστρία στον τομέα του πολιτισμού και ειδικά της μουσικής, με πολιτιστικές εκδηλώσεις και ανταλλαγή πολιτιστικών σωματείων.

perifereiarxhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer