Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, πνιγμένο κυριολεκτικά στα δένδρα και με θέα τον ξακουστό και πανέμορφο Μύρτο
Επίσκεψη στην Παναγία των Σιών…
Κοινωνία
08/05/2013 | 10:10

Της Γιάννας Κουλουμπή
Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει την Νέα Τρίτη του Πάσχα με τον εορτασμό της Ιεράς Μονής των Θεμάτων. Εμείς όμως, αποφασίσαμε αυτήν την ημέρα να κάνουμε μια επίσκεψη στην Παναγία των Σιών, σε ένα μικρό ξωκλήσι, πάνω από την φημισμένη παραλία του Μύρτου και λίγο πριν το χωριό Διβαράτα Πυλάρου.
Το ξωκλήσι είναι χτισμένο από την οικογένεια Διβάρη, ενώ σήμερα στη φροντίδα του ναού συμμετέχει και η οικογένεια Γασπαρή.
Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, πνιγμένο κυριολεκτικά στα δένδρα και με θέα τον ξακουστό και πανέμορφο Μύρτο. Γιορτάζει κάθε χρόνο τη Νέα Τρίτη του Πάσχα και παλιά γινόταν μεγάλο πανηγύρι και λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας. Οι μαρτυρίες μάλιστα των πιο παλιών κατοίκων της περιοχής μιλούν για πραγματική κοσμοσυρροή, που ξεκινούσε από το κέντρο του χωριού, όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, και έφτανε μέχρι και την είσοδο του χωριού, τη διασταύρωση στο Σινιόρη, για όσους γνωρίζουν την περιοχή.
Ψάχνοντας λίγο την ιστορία της εκκλησίας, μάθαμε ότι πολλά χρόνια πίσω κάποιο μέλος της οικογένειας Διβάρη έβλεπε ένα φως στην περιοχή για μέρες, καθώς έβοσκε τα ζώα του εκεί. Όταν αποφάσισε να δει από κοντά τι ήταν αυτό, βρήκε το εικόνισμα της Παναγίας και το μετέφερε στη εκκλησία, στα Διβαράτα. Όμως το εικόνισμα χανόταν από την εκκλησία και επέστρεφε στην περιοχή των Σιών, όπως χαρακτηριστικά ονομάζουν οι κάτοικοι το σημείο σήμερα. Έτσι, μην μπορώντας κανείς να εξηγήσει το θαυμαστό γεγονός, αποφασίστηκε να χτιστεί μια εκκλησία και να ονομαστεί Παναγία των Σιών ή Παναγία στα Σία.
Εμείς βρεθήκαμε στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και φυσικά αποτυπώσαμε τις στιγμές με το φωτογραφικό μας φακό, ενώ περπατώντας ανάμεσα στα δένδρα, ανακαλύψαμε και ένα σημείο από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την παραλία του Μύρτου…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer