Σε συναγερμό βρίσκονται το τελευταίο 24ωρο η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το CERT
Επίθεση χάκερ σε ελληνικές τράπεζες – Ζητούν λύτρα σε bitcoin
Οικονομία
30/11/2015 | 13:23

Σε συναγερμό βρίσκονται το τελευταίο 24ωρο η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το CERT (Κέντρο Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων), αφού Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν στα ηλεκτρονικά συστήματα τουλάχιστον δύο συστημικών τραπεζών ζητώντας λύτρα 750 bitcoin.Η επίθεση αυτή έγινε εχθές το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνοεγκληματίες έχουν απειλήσει πως αν δεν πληρωθούν, τότε θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεγαλύτερης ισχύος επίθεση DDoS, πιθανόν για να υποκλέψουν δεδομένα από τη δικτυακή κίνηση τουλάχιστον 1ΤΒ.

Πληροφορίες αναφέρουν μέχρι στιγμής ότι όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Παράλληλα δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι χάκερς πληρώθηκαν τα λύτρα που ζητούν.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, προσπαθούν να διαχειριστούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με ειδικούς στο κυβερνοέγκλημα, τέτοιες επιθέσεις με εκβιασμούς είναι γνωστές και συνήθεις στο εξωτερικό. Τραπεζικοί κύκλοι πάντως υποστηρίζουν πως μέχρι στιγμής τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών δεν φαίνεται να έχουν παραβιαστεί.

Πηγές της ΕΛΑΣ, αναφέρουν πως από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενο χτύπημα κυβερνοεγκληματιών στο τραπεζικό σύστημα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πόσοι είναι οι χάκερς που συμμετέχουν στην επίθεση. «Πιθανόν 30 ή 40, ακόμα ερευνώνται», αναφέρει αξιωματικός που συμμετέχει στην επιχείρηση.

Πηγή: zougla.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer