Προς κ. Μεταξά: Η Απολογία μου, Ενώπιων του εκλογικού σώματος, των χωρίς όρκο πολιτών, της 18ης Μαΐου…
Επίθεση Θεοφιλάτου σε Μεταξά με στίχους και Μπάση…
Πολιτική
03/05/2014 | 20:04

Αγαπητές-οί συμπολίτισσες-ες….
Ακούσατε κι ακούσαμε, τους ιδιοτελείς κατηγόρους και τους δήθεν ανιδιοτελείς εισαγγελείς και ιδίως τον Μέγα εκ Πόρου προερχόμενο, κ.κ.Μεταξά Γεράσιμο…..
Δεν θα ασχοληθώ ούτε στιγμή, με τα πολλά άλλα , επικριτικά, εμπαθέστατα κι ανάξια σχολιασμού, των ασημάντων του κοινωνικού διαδικτύου……
Ο κ. Μεταξάς, σε άρθρογραφία του πριν λίγο καιρό , αποκάλεσε την κίνηση των 4 αντιδημάρχων, της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τη σύμπλευσή τους με την παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς , ως μία οβιδιακή μεταμόρφωση των προσώπων μας , ανεξήγητη κατ’αυτόν και καταδικαστέα (εκ των συμφραζομένων)……
Κραδαίνοντας ψηλά τη ρομφαία, της αδέκαστης κι αντικειμενικής πνευματικότητας και ηθικής, προσπάθησε, απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα, να μας ρίξει ως βορά των λεόντων, που εμφανώς στηρίζει…..
Ενεργοποιώντας κατά το δοκούν , το ρόλο του, ως ενεργού πολίτη , με απόλυτο κι αυτάρεστο ναρκισσισμό, εξάρει τη θέση που λαμβάνει σήμερα, υπέρ Καλαφάτη και λοιπών σερίφηδων, για την αποκατάσταση της εννόμου και ηθικολειτουργικής τάξεως ,στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Κεφαλονιάς…..
Με περηφάνεια ,θα δώσει λόγο λέει , στις επόμενες γενεές , ότι “τότε”, σήμερα δηλαδή, ήταν “εκεί”, με τον ήρεμο Σουλτάνο της Λάσης και μοίρασαν την Κεφαλονιά σε πασαλίκια……
“ Ενωμένη Τετράπολης” καλλιτεχνικά…..
Το πασαλίκι της επαρχίας Πάλλης, στον ΡουχωτόΜπεη, της επαρχίας Σάμης, στον ΜάρκοΜπεη , της πρωτευούσης της αυτοκρατορίας, στο ΦόρτεΜπεη και του Ξηρόμερου τα μέρη, θα τ’αφήσει στην μυστική σας εισήγηση, μετά από συμβούλιό σας, με τους κολλητούς σας , δημαρχεύοντες και μή, νεόκοπους φίλους της Νέας αυτοκρατορίας των ονείρων σας…….
κ. Μεταξά ,πεπολιτισμένε και ενεργέ πολίτα του πνεύματος….
Ήμουν κι εγώ στο “εκεί” σας, τότε, το 1994 όταν διεκδικούσατε την πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτιδιοίκηση, κόντρα τότε , στον κ. Καλαφάτη…..
Αλλά αλήθεια, ποοιον ενδιαφέρει κ. Μεταξά, το τότε ή το σημερινό “εκεί σας” και ασήμαντο “εκεί μου”;;;;;
Αυτό που με ενδιαφέρει όμως, είναι η ύπουλη κι αντικειμενεική δήθεν προσέγγιση, επί της αναποφεύκτου αναγκαιότητας , κατά την προφανέστατα υποκειμενική σας ( αν όχι και ιδιοτελή σας) άποψη, για επαναφορά της αυτοκρατορίας προσώπων, που τοπικώς μεν , καλώς και αρμοδίως εισέρευσαν πόρους και ανάπτυξη , αλλά αθροιζομένη πανελληνίως, αυτή η δήθεν μας ανάπτυξη, των τοπικών και κεντρικών προσώπων και κοινωνιών , χρεωκόπησε τη χώρα στο σύνολό της…..
Οι πνευματικά πραγματικά και ηθικά ενεργοί πολίτες κ. Μεταξά ασχολούνται με τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα και προτείνουν σεμνά και ταπεινά,- αφού αναζητήσουν σε βάθος τις αιτίες τους- λύσεις, πέραν των ιδιοτελειών, των προσώπων, που δικδικούν τοπικές η κεντρικές εξουσίες……
Μάλλον, ως καρχαρίες του πελάγους , οσμιστήκατε αίμα και απώλειες της τωρινής δημοτικής αρχής και πλεύσατε προς αλίευση της πολυπόθητης θήρευσης της εξουσίας της……
Καμία σχέση , με γνήσια πνευματικότητα ,η συγκεκριμένη αναφορά σας στα πρόσωπα των 4 αντιδημάρχων, περί Οβιδιακής μας μεταμόρφωσης και κατά συνέπεια ευτελισμό της επιλογής μας, επειδή τυχαίνει, να μην είμαστε με την επιλογή σας…….
Η μικρή μας απώλεια, των 4 αντιδημάρχων , κ. Μεταξά, δεν είναι προς θήρευση της δική σας πνευματικότητας και των τωρινών πολιτικά και κοινωνικά φίλων σας……..
Όσους θηρεύσατε , από την απερχόμενη δημοτική αρχή πρόσεξα, ότι δεν τους συμπεριλάβατε σε Οβιδιακά μεταμορφούμενους…… Θαυμάσια κι ανιδιοτελή πνευματικότητα…… Τόση υποτίμηση στην πνευματικότητα του σώματος των κριτών πολιτών …… Όπως αυτή η περίεργη κι ανεξήγητη αποχώρησής σας από δήμαρχος της περιοχής σας…. Για να δώσετε τόπο στα νιάτα λέτε…..
Δεν έχω πειστεί ακόμη κ. Μεταξά… Και μετά τις υπηρεσίες της κακόβουλης κατ΄εμέ δημοσιογραφίας σας , γίνομαι όλο και πιο δύσπιστος…..
Εν τέλει , αφήστε τον κ. Καλαφάτη , σας διαβεβαιώ και εκφραστικά και επικοινωνικά τα λέει και τα πάει πολύ καλύτερα από εσάς, τους Καλαφατικότερους του Καλαφάτη…..
Καλό θα ήτανε ,να του είχατε και κανένα υποψήφιο συγγενή σας από το Ληξούρι, παρά τα άσφαιρα πυρά και λόγια, μιας παραπαίουσας πνευματικά δημοσιογραφίας ……
Όσο για τον Οβίδιο κ. Μεταξά, μιας κι αναφερθήκατε σ’αυτόν, που ήταν ένας εκ των τριών μεγάλων ποιητών της αυτοκρατορίας της Ρώμης, (Οράτιος και Βιργίλιος οι άλλοι), η 15τάτομη έκδοση των “ Μεταμορφώσεών του”, που αναπλάθει και μεταλαμπαδεύει ποητικά 250 περίπου μύθους και θρύλους της Αρχαίας Ελλάδας , αλλάζοντας και σώματα και φωνές στους ήρωές τους , θεωρείται η μεγαλύτερη ποητική του πτήση…..Λειτούγησε ως πορθμείο, ως γέφυρα για μετάβαση πολιτισμών….. Στην Ευρώπη, στον κόσμο….
κ. Μεταξά δε σας μέμφομαι για την παρησία σας να είστε σήμερα με τον κ. Καλαφάτη….
Σας μέμφομαι για το δικό μου δικαίωμα να θέλω να είμαι ¨εκεί” κι όχι “εκεί” που είστε εσείς….
Σας μέμφομαι γιατί έχω το δικαίωμα στο τέλος μιας δημοτικής θητείας, να μην επιθυμώ να συνεχίσω τη συνεργασία μου μαζί της και να τολμώ εγώ και οι συνοδοιπόροι μου να δημιουργήσουμε εξελίξεις, ως πολιτικά όντα, προς όποια κατεύθυνση επίλέξουμε ……
Οι πολίτες θα κρίνουν εν τέλει όπως γίνεται πάντα……
Κι όπως μέχρι τώρα δεν σας ρώτησα γιατί αποχωρήσατε αιφνιδιαστικά από τη δημαρχιακής σας θητεία ( Εκτός κι αν δημοσίως το είχατε ανακοινώσει στους εκλέκτορές σας) , μη ρωτάτε γιατί δεν συνεχίζουμε με την παρούσα δημοτική αρχή…… Κι αν επιμένετε να μάθετε ως πολίτης, έχετε κι εσείς στην επιλογής σας με τον κ. Καλαφάτη, αξιοτιμότατα στελέχη, που συμπορευτήκαμε και τώρα είναι με εσάς……….Ρωτήστε τους……
Όσο για τους απλούς και ανιδιοτελείς συμπολίτες μας, στων οποίων και μόνο την κρίση επαφιέμεθα, για τη δημοτική αρχή έχω να πω τούτο : “Τα λάθη και οι αδυναμίες μας ,έγιναν εμπειρίες μας, και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”…..
Εξ άλλου, “τα λόγια είναι περιττά την ώρα που χωρίζουμε”………
Υπάρχουν συναισθήματα και πόνος, και βορά να τα ρίξουμε στους καρχαρίες του μικρού μας κόλπου αποκλείεται……Τα κρατάμε και προχωράμε….
Δε θα μπορούσα να κλείσω την παρούσα παρέμβαση αν δεν σας αφιέρωνα τους στίχους του μεγάλου στιχουργού Θανάση Γράψα που με θαυμάσια μουσική έδεσε ο Θοδωρής Λαχανάς και καταπληκτική ερμηνεία μας τραγουδά ο μοναδικός Δημήτρης Μπάσης……
Λίγοι στίχοι τα λένε όλα κ. Μεταξά μου, σας το αφιερώνω εξαιρετικά…… “ Η ζωή” λέγεται…..
Μη μου ζητάς τραγούδια
χθεσινά ξαναφορεμένα
μη ψάχνεις τα φεγγάρια
τα παλιά τα περπατημένα

Η ζωή ξεκινά δυνατά
και πατά σ’άλλους γαλαξίες
συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς
τους τρελούς και τις αξίες

Η ζωή τρέχει μ’ έτη φωτός
ο καιρός δεν τη τρομάζει
προχωρά και γι αγάπες παλιές

Μη μου ζητάς θυσίες
αρκετές έκανα για σένα
έχω πολλές αιτίες
που κρατώ το αύριο για μένα……

Με εκτίμηση

Θεοφιλάτος  Ευάγγελος του Αθηναγόρα

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer