Με πάση λαμπρότητα ετελέσθη η ιερά πανήγυρης για τον όσιο Άνθιμο Κουρούκλη , τον κτήτορα της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Λεπέδων
Εορτή του Αγίου Ανθίμου Κουρούκλη στα Λέπεδα
Εκκλησία
04/09/2016 | 17:43

galanosΤου Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού

Με πάση λαμπρότητα ετελέσθη η ιερά πανήγυρης για τον όσιο Άνθιμο Κουρούκλη ,  τον κτήτορα της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Λεπέδων.  Ο  γιορταστικός εσπερινός της εορτής  κοσμήθηκε από αρκετούς ιερείς της Παλικής,  αλλά και ιερείς από το υπόλοιπο νησί, καθώς και  από το άμεσο κήρυγμα για τον όσιο Άνθιμο από τον π. Ιωάννη Μεσολωρά. Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία  επάξια κράτησαν τη μελωδική εκκλησιαστική  ψαλτική οι μαέστροι: Νικόλαος Γ. Βάλσαμος και Σπύρος Θεοτοκάτος,  οι οποίοι  με κατάνυξη και εναρμόνιση ξεδίπλωσαν ψάλλοντας τα εκκλησιαστικά ακούσματα και οδήγησαν με σταθερότητα όσους βρέθηκαν κοντά τους  και συνέψαλλαν τόσο όμορφα.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Mητροπολίτης μας κος κος Δημήτριος με τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτης Νικόδημο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  από την Αθήνα, τον π. Θεοδόσιο Δενδρινό από την Ιθάκη, ο π. Ιωάννης Φραγκισκάτος  από το Ληξούρι, ο ιεροδιάκονος Γεράσιμος  Χαραλαμπάτος και με πολλή ευλάβεια μας μετέφεραν στο πνεύμα της Θείας Λειτουργίας και στη θύμηση του Οσίου Ανθίμου.

Η λιτανεία και η ευλόγηση των άρτων πραγματοποιήθηκε κοντά στο γκρεμισμένο σπήλαιο της μονής από τους σεισμούς του 2014, όπου και ο σεβασμιότατος Κεφαλληνίας  με απλότητα και με λόγια ταπείνωσης και ειλικρίνειας  μίλησε για τον όσιο και το σκοπό που έχουμε εμείς ως άνθρωποι απέναντι στο Θεό. Ο άγιος είναι οδοδείκτης ζωή και  πορείας προς τον Θεό.

Στην ακολουθία του π. Θεοδόση Δενδρινού από την Ιθάκη ήταν και ο  άξιος εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Κανέλλος,  ο οποίος εξέδωσε εδώ και λίγα χρόνια το υπέροχο βιβλίο για τον άγιο Άνθιμο. Μακάρι το πόνημα αυτό να ξανατυπωθεί, λόγω που αποτελεί έργο προσεγμένο και θεολογικό για το βίος του οσίου Ανθίμου του Θείου  Κτήτορα τηςΜονής των Λεπέδων Ληξουρίου.

 

anthimos (1) anthimos (3) anthimos (4) anthimos (5) anthimos (6) anthimos (7) anthimos (8) anthimos (9) anthimos (10) anthimos (11) anthimos (12) anthimos (13) anthimos (14) anthimos (15)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer