Το κλασικό ρυζόγαλο …αλλιώς…
Εξωτικό, αρωματικό, νηστίσιμο… ρυζόγαλο
Μαγειρική
22/03/2016 | 18:49
Το κλασικό ρυζόγαλο …αλλιώς…
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
- 90 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
- 350 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/3 κ.γλ. τζίντζερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας (ή αντίστοιχη καστανή)
- 2 κοφτές κ.σ. κάστερ πάουντερ με άρωμα βανίλιας
- 4 κ.σ. ανάμεικτα κράνμπερις, σταφίδες, αμύγδαλα και κάσιους
- 400 ml γάλα καρύδας
- Κανέλα για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
- Ελέγχουμε το ρύζι εάν έχει μαλακώσει όσο θέλουμε και αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Μόλις το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε το τζίντζερ και την ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε σε λίγο νερό το κάστερ πάουντερ.
- Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε το ρυζόγαλο σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο κάστερ πάουντερ και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς για 3-5 λεπτά ή μέχρις ότου το ρυζόγαλο “πήξει”.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε σε μπολ.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και τα ξηροκάρπια.
- Εάν θέλουμε… του ταιριάζει υπερβολικά και λίγη μπανάνα… έτσι για μια μπουκιά φρέσκου φρούτου.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ