Εχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα εδώ και επτά μήνες στο γειτονικό νησί
Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Ζάκυνθο
Κοινωνία
15/01/2014 | 19:42

Σπείρα αποτελούμενη από αλλοδαπούς που είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα εδώ και επτά μήνες στο γειτονικό νησί, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ζακύνθου.

Πρόκειται για επτά υπηκόους Αλβανίας ηλικίας από 21 έως 42 ετών, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές σε οικίες και εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι επτά εντοπίστηκαν μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, καθώς ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της απόπειρας διάρρηξης μίνι-μάρκετ, στο Μουζάκι Ζακύνθου, στην διάρκεια της οποίας προκάλεσαν υλικές φθορές.

Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι επτά είχαν συγκροτήσει σπείρα, η οποία επιδίδονταν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην συστηματική διάπραξη διαρρήξεων, σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι συλληφθέντες ενεργούσαν είτε από κοινού, είτε συνδυαστικά κατά περίπτωση, μετακινούνταν με τρία διαφορετικά οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και στην συνέχεια αφού επέλεγαν τους στόχους τους, κατοικίες και καταστήματα, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα εργαλεία (τρυπάνια, κατσαβίδια κτλ), αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ.

Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στις κατοικίες των μελών της σπείρας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των κλεμμένων αντικειμένων τα οποία και επεστράφησαν στους κατόχους τους, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, τρυπάνια κτλ) καθώς και ένας σιδερολοστός, μία σιδερογροθιά και ένα κλομπ.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, ταυτοποιήθηκε η δράση τους σε οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων σε εμπορικές επιχειρήσεις και τρεις σε οικίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

kloph

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer