Με επιστολή του στον Υπουργό οικονομικών
Εξαίρεση και της Ιθάκης από τον ΕΝΦΙΑ ζητά ο Διονύσης Στανίτσας
Πολιτική
02/09/2014 | 11:27

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Κατόπιν της εξαγγελίας του κ. Πρωθυπουργού ότι η Νήσος Κεφαλονιά θα εξαιρεθεί από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, ως σεισμόπληκτη περιοχή, σας παρακαλούμε όπως εξαιρέσετε και τη Νήσο Ιθάκη από την υποχρέωση της καταβολής του εν λόγω φόρου για τους παρακάτω λόγους :

1. Αποτελούμε με τη Νήσο Κεφαλονιά ενιαίο και αδιαίρετο γεωγραφικό και διοικητικό σύνολο, πάντοτε ως ένας Νομός , ήτοι Νομός Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

2. Αποτελούμε ήδη με τη Νήσο Κεφαλονιά ενιαία και αδιαίρετη οικονομική – φορολογική περιφέρεια υπαγόμενοι όλοι σε μία Δ.Ο.Υ. , ήτοι στη  Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου.

3. Μετά τον πρόσφατο σεισμό της Κεφαλονιάς όλες οι ευνοϊκές διατάξεις περί σεισμόπληκτων που αφορούσαν και εφαρμόστηκαν για την Κεφαλονιά έτυχαν άμεσης εφαρμογής και για τη Νήσο Ιθάκη, ήτοι ρυθμίσεις δανείων , αναβολή δόσεων δανείων, ασφαλιστικές ρυθμίσεις κλπ.

4. Έτυχαν άμεσης εφαρμογής και για τη νήσο Ιθάκη οι ευνοϊκές διατάξεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια όπως ακριβώς ίσχυσαν και για την Κεφαλονιά ως σεισμόπληκτης περιοχής.

Κατόπιν όλων αυτών σας παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το ανωτέρω αίτημά μας, λαμβάνοντας υπόψη το πάρα πολύ μικρό του μεγέθους μας, τόσο ως γεωγραφικής όσο και οικονομικής οντότητας που η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματός μας δεν θα έχει απολύτως καμία επίπτωση στην Εθνική Οικονομία.

Με τιμή

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  ΓΕΡ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer