Ουσιαστική συζήτηση για τη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης που βιώνει ο τουριστικός κλάδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής.
Ενωμένοι οι φορείς του τουρισμού μπροστά στις δυσάρεστες εξελίξεις..
Πρωτοσέλιδα
03/07/2015 | 17:08

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Μια ουσιαστική συζήτηση για τη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης που βιώνει αυτή την περίοδο ο τουριστικός κλάδος στη χώρα μας και ειδικότερα στο νησί μας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Η συνάντηση αυτή έγινε κατόπιν επιθυμίας του Προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμου Τιμοθεάτου και υλοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βαγγέλη Κεκάτο, ο οποίος προσκάλεσε και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Σπύρο Γαλιατσάτο να μετέχει. touristikh_epitroph (14)
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, ο οποίος δεν συνήθιζε να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις της Τουριστικής Επιτροπής αλλά το έκανε σήμερα, όπως είπε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τη δεδομένη στιγμή. Το συμπέρασμα που βγήκε από τη γόνιμη κουβέντα όλων των φορέων και των επαγγελματιών που παρευρέθηκαν ήταν ότι μέχρι να εξομαλυνθουν τα πράγματα στη χώρα μας θα πρέπει να κυριαρχήσει η ψυχραιμία και να μην μεταδίδεται πανικός προς τους ξένους τουρίστες. theofilos_mixalatos
Αυτό θα επιτευχθεί με τη φιλική συμπεριφορά μας προς αυτούς και με την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση τους ειδικά στο θέμα της λήψης των πιστωτικών καρτών. Ακόμα, ξεκαθαρίστηκε ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι συναλλαγές των επιχειρηματιών για αγορά προμηθειών μέσω web banking έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα και να ληφθούν μέτρα τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια προκειμένου να μην προκύψουν ελλείψεις σε καύσιμα π.χ. στον τομέα της καθαριότητας. Ανάλογη συνεδρίαση θα γίνει και την επόμενη εβδομάδα, με την ελπίδα ότι θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση και δεν θα έχουν προκύψει δυσάρεστες εξελίξεις. touristikh_epitroph (5) touristikh_epitroph (2) touristikh_epitroph (3) touristikh_epitroph (4) touristikh_epitroph (7) touristikh_epitroph (8) touristikh_epitroph (9) touristikh_epitroph (10) touristikh_epitroph (11) touristikh_epitroph (12) touristikh_epitroph (13)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer