Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο
Ενδιαφέρουσα Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία
Κοινωνία
23/01/2014 | 09:30

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για το θεσμό των προγραμμάτων φιλοξενουσών οικογενειών για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο Γιώργος Θεολόγος, ψυχίατρος και υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου αναφέρθηκε σε ζητήματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην περιοχή μας. ενώ τον ρόλο του Κέντρου Ημέρας στην ψυχοκοινωνική Επανένταξη των ψυχικά πασχόντων ανέπτυξε η ψυχολόγος του Κέντρου Ρεγγίνα Γιαννάκη.

Στην ημερίδα βρέθηκε και η ψυχολόγος από τον Σύλλογο για την ψυχική υγεία Σο.Ψ.Υ. Πάτρας, Ειρήνη Κρανιά, η οποία μίλησε για το Σο.Ψ.Υ. της Πάτρας και τι αυτό αντιπροσωπεύει όσον αφορά στο θεσμό των Προγραμμάτων Φιλοξενουσών Οικογενειών.

Τα προγράμματα φιλοξενουσών οικογενειών ως μια νέα δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας ανέπτυξε και ο Μανόλης Μέντης, Κοινωνικός Λειτουργός, ο οποίος μίλησε παράλληλα και για το ρόλο των τοπικών κοινωνιών στο συγκεκριμένο θέμα.

Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση, ενώ το παρόν έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Ευάγγελος Κέκάτος, κάνοντας μάλιστα πρόταση να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημιουργία Σο.Ψ.Υ. και στην Κεφαλονιά.

hmerida-psixiki-ygeia1 hmerida-psixiki-ygeia3 hmerida-psixiki-ygeia4 hmerida-psixiki-ygeia5 hmerida-psixiki-ygeia6 hmerida-psixiki-ygeia7 hmerida-psixiki-ygeia8

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer