Πρωτοβουλία αλληλεγγύης της «GDG Thessaloniki»
Ενα t-shirt για την Κεφαλονιά
Κοινωνία
20/02/2014 | 20:45

Μια συγκινητική πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς έλαβε η Κοινότητα Προγραμματιστών της Google, «GDG Thessaloniki», στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Developer Days», που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη το διήμερο 20 – 21 Φεβρουαρίου 2014. Ειδικά σχεδιασμένα t-shirt για την Κεφαλλονιά θα πωλούνται κατά την διάρκεια του συνεδρίου, αλλά και online, προκειμένου μέρος των εσόδων να διατεθεί για την στήριξη των σεισμοπαθών.

«Μέσα στον hi tech κόσμο τους είναι μια “αχτίδα” συγκίνησης και ευαισθησίας στο θέμα της υποστήριξης και αλληλεγγύης των σεισμόπληκτων της Κεφαλλονιάς από τους πρόσφατους δίδυμους σεισμούς» είπε χαιρετίζοντας την έναρξη του συνεδρίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Κεφαλλονιάς, κ. Ευάγγελος Κεκάτος. Μιλώντας στο «Βήμα» λίγη ώρα μετά την τελετή έναρξης, ανέφερε συγκινημένος ότι «μέσα σε μια εκδήλωση νεανική, μια εκδήλωση του αύριο, όπως το Developer Days, υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά».

«Για εμάς, η σκέψη και μόνο ήταν αρκετή. Δεν μας νοιάζει το αποτέλεσμα». Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, ταξίδεψε άυπνος προκειμένου να έχει την ευκαιρία να ευχαριστήσει από κοντά τους νέους ανθρώπους της GDG Thessaloniki, οι οποίοι ακολούθησαν το παράδειγμα αλληλεγγύης της κρατικής Ορχήστρας της πόλης, «δείχνοντας για ακόμη μια φορά στην ιστορία το ανθρώπινο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης».

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, στο πλαίσιο του «Developer Days» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ο δήμος Κεφαλλονιάς αποφάσισε να διοργανώσει σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων, που εδρεύει στην Κεφαλλονιά, το 1ο Hi-Tech Campus. «Ως μια ανταπόδοση για την στήριξη που μας προσφέρουν αυτή την δύσκολη για το νησί μας στιγμή, το καλοκαίρι θα διοργανώσουμε αυτό το Campus, προκειμένου όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι να έρθουν στο νησί μας» λέει ο κ. Κεκάτος στο «Βήμα».

developer

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer