Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Θέατρο Badminton.
«Ενα τραγούδι για την Κεφαλλονιά» από τον Βήμα Fm
Κοινωνία
27/02/2014 | 22:45

Παρουσιάσθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη η μεγάλη διπλή συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα fm για τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς.

«Ένα μήνα μετά το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, παρότι υπήρξε ένας κρατικός μηχανισμός που λειτούργησε, ότι τα προβλήματα είναι και θα είναι πολλά για μήνες ακόμα. Που σημαίνει ότι έχουμε και εμείς την υποχρέωση – στο μερίδιο που μας αναλογεί – να μην χαλαρώνουμε και να μην λέμε ευτυχώς τα δυσκολότερα πέρασαν αλλά σκεφτείτε ότι τα δύσκολα εκεί ακόμα παραμένουν» ανέφερε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο διευθυντής του σταθμού κ. Βασίλης Χιώτης ευχαριστώντας από την μεριά του όλους τους σπουδαίους καλλιτέχνες που από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκαν την πρόσκληση του σταθμού.

Στην παρουσία παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού της Κεφαλλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «μέσω της τέχνης χαϊδεύετε τις πληγές του νησιού και αυτό ότι πιο όμορφο θα μπορούσατε να κάνετε για όλους μας είναι κάτι με το οποίο πραγματικά αγγίζεται την καρδιά μας γιατί η Κεφαλλονιά είναι το συνώνυμο της Τέχνης και του Πολιτισμού όπως όλη η χώρα μας φυσικά».

Με την παρουσία τους τίμησαν την παρουσίαση της κίνησης αλληλεγγύης του Βήμα fm οι Θάνος Μικρούτσικος, Διονύσης Σαββόπουλος, Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Ζουγανέλης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Μητσιάς, Πάνος Μουζουράκης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μαριέττα Φαφούτη.

«Η κολοβή ελληνική κοινωνία ακόμα και σε καλύτερες περιόδους δεν εκινήτο με τον πρέποντα τρόπο είναι απολύτως απαραίτητο σε αυτό το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε η Κεφαλλονιά, το Ληξούρι να ενεργοποιηθούμε γιατί πραγματικά αυτό το νησί, υπέστη ένα σοβαρότατο πλήγμα και θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στο να ξεπερασθεί και ψυχολογικά και στο μέτρο του δυνατού πρακτικά» σχολίασε ο κ. Μικρούτσικος.

«Κάποιος μου είχε πει ότι η Μούσα του εγκέλαδου είναι η Κεφαλλονιά για αυτό άλλωστε είναι τόσο όμορφη, πανέμορφο νησί» δήλωσε η κυρία Φαραντούρη και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πούμε για τους Κεφαλλονίτες ότι παρέμειναν όρθιοι, με πολύ αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες γιατί αγαπούν πάρα πολύ τον τόπο τους, μέσα και από το τραγούδι. Γιατί η Κεφαλλονιά ζει με το τραγούδι και το διδάσκει, η καλύτερη αλληλεγγύη είναι για μένα όμως να προτρέψουμε τον κόσμο να επισκεφθεί την Κεφαλλονιά και το Πάσχα και το καλοκαίρι».

Με την σειρά του ο κ. Ζουγανέλης τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε παρόντες όχι μόνο στα κακά πρέπει να εμπνευστούμε και στην ποίηση μεταξύ μας. Η ανιδιοτέλεια δεν είναι μόνο για τα άσχημα».

Τέλος ο κ. Σαββόπουλος σημείωσε: «Τι είναι το καλύτερο για τον κανένα; Να είναι χρήσιμος. Να γιατί ανταποκρινόμαστε με προθυμία στην πρόσκληση του Βήμα fm. Θα είμαστε εκεί, ελπίζω και εσείς γιατί χωρίς τον άλλον είμαστε ένα τίποτα».

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Θέατρο Badminton.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων και των χορηγιών των δυο αυτών συναυλιών αλληλεγγύης, θα διατεθούν για την άμεση αποκατάσταση του γηροκομείου Παλικής.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτού που έχουν άμεση ανάγκη και καταλήξουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για να ξαναφτιαχτεί το γηροκομείο της Παλικής, ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πρέπει να φιλοξενήσει αμέσως ανθρώπους που σήμερα φιλοξενούνται σε μοναστήρια, γυμναστήρια και σκηνές» δήλωσε ο κ. Χιώτης.

Το παρόν στις συναυλίες αλληλεγγύης θα δώσουν οι Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Σαββέρια Μαργιολά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Μπάμπης Στόκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φαραντούρη, Μαριέττα Φαφούτη, Ραλλία Χρηστίδου.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Γιάννης Μπέζος, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Θάνος Μικρούτσικος.

Η προπώληση των εισιτηρίων μπορεί να γίνει στα σημεία: Θέατρο Badminton, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, www.abcd.gr, www.viva.gr, τηλ. κρατήσεων: 210 8840 600 & 11876. Ενώ οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 15 ευρώ.

Ωρα έναρξης: 20.30

vima_seismos

Πηγή: tovima.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer