Το Δ.Σ. του Eμποροεπαγγελματικού Συλλόγου καταγγέλλει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία
Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Άλλο ένα χτύπημα στον μικρό επαγγελματία
Κοινωνία
30/12/2014 | 20:58

Το Δ.Σ. του Eμποροεπαγγελματικού Συλλόγου καταγγέλλει την προσπάθεια των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) να παραδώσουν τα χρήματα των συντάξεων (που καταβάλλουν στους δικαιούχους για λογαριασμό των ασφαλιστικών τους ταμείων) σε γνωστή μονοπωλιακή επιχείρηση (Super Market).
Συγκεκριμένα: Τα ΕΛΤΑ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, από διακομιστές των συντάξεων, θέλουν να ελέγξουν πού θα χρησιμοποιούν τα χρήματά τους οι δικαιούχοι για τις αγορές τους. Αποστέλλουν ονομαστικά, με πλήρη προσωπικά στοιχεία, έντυπες αιτήσεις πάγιας εντολής, χρέωσης του λογαριασμού της σύνταξης και καλούν τους ενδιαφερόμενους να τις υποβάλουν στα ΕΛΤΑ ή στον ταχυδρομικό διανομέα για να εκδοθεί η κάρτα ΕΛΤΑ Club με την οποία μπορούν να προμηθεύονται μόνο από συγκεκριμένη μονοπωλιακή επιχείρηση τα είδη διατροφής τους έως το ποσόν που θα φτάνει το 50% της μηνιαίας σύνταξης και θα παρακρατείται από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα! Παίρνουν με αυτόν τον τρόπο ένα πρόσθετο μέτρο υπέρ της συγκέντρωσης του εμπορίου σε αλυσίδα μεγάλων καταστημάτων και με αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζουν τον μικρό συνταξιούχο ως εξ ανάγκης πελάτη.
Η πρακτική αυτή δεν είναι τυχαία, έρχεται να δέσει με την πολιτική Κυβέρνησης, Ε.Ε., που είναι στη λογική διαχείρισης της μιζέριας, που τσακίζει τις συντάξεις και υποτάσσει τις λαϊκές ανάγκες στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να περάσει το 60% του εμπορικού τζίρου σε πολύ λίγα και μεγάλα χέρια, στα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ. Έτσι, ενώ την ίδια στιγμή ένας στους δύο μικρούς επαγγελματίες κινδυνεύει να κλείσει, ταυτόχρονα εκτοξεύεται ο τζίρος των μεγάλων επιχειρήσεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση στοχεύει και η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους: να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό, να συσπειρωθούν στον σύλλογο και μαζί με τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία να αντιμετωπίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται από την πρώτη του 2015.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό έχουν αποφασίσει: να μειώσουν ξανά τις συντάξεις, να τσακίσουν το ΕΚΑΣ, να αυξήσουν δραματικά τα όρια ηλικίας, να αυξήσουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων. Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζομένων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιριών, αυξάνουν τον ΦΠΑ..
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους να αντιμετωπίσουμε μαζί τα νέα εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα που μας επιβάλλουν. Η απόφασή μας έχει να κάνει με την ίδια μας την επιβίωση.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρκάτος Μιχάλης Λουκάκης Σπύρος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer