Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη συνέχεια των προσλήψεων αναπληρωτών «σε δόσεις», που έγινε αυτή τη φορά στην ειδική αγωγή.
ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να επανορθωθούν οι αδικίες στις προσλήψεις αναπληρωτών!!!
Κοινωνία
08/12/2016 | 09:03

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη συνέχεια των προσλήψεων αναπληρωτών «σε δόσεις», που έγινε αυτή τη φορά στην ειδική αγωγή. Αντί το Υπουργείο Παιδείας να κάνει όλες τις προσλήψεις μαζί και να «τρέξει» ο πίνακας με τη σειρά που έχει ο καθένας για όλα τα κενά (ΚΕΔΔΥ, ΣΜΕΑΕ μέσω ΕΣΠΑ και ΣΜΕΑΕ μέσω κρατικού προϋπολογισμού), το Υπουργείο ανακοίνωσε πρώτα τις προσλήψεις των ΚΕΔΔΥ και μετά από λίγες ώρες μέσα στην ίδια μέρα τις άλλες δυο φάσεις. Είναι λάθος αυτός ο τρόπος προσλήψεων και καταστρατηγείται η σειρά του πίνακα. Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούν έτσι τον κόσμο.

Έχουμε παράδειγμα κεφαλονίτισσας μικρομάνας που πήγε στην Πελοπόννησο και στη Κεφαλονιά ήρθε άλλη συνάδελφος 220 θέσεις πιο κάτω στον πίνακα, για προσλήψεις που έγιναν την ίδια μέρα. Αυτό και ανάλογα περιστατικά θίγουν πολλούς συναδέλφους που πήγαν σε ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ. Πρέπει να υπάρχει μια λογική και μια σειρά στο τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Οι αναπληρωτές είναι άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις, δεν μπορεί να γίνονται πιόνια του κάθε υπουργού και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η υλοποίηση του αιτήματος για κάλυψη όλων των κενών (πλην εκείνων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς) από την αρχή και σε μία φάση μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα. Επίσης, ζητάμε άμεσα να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις και να επανορθωθούν οι αδικίες.

Αργοστόλι 08/12/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer