Προετοιμαζόμαστε άμεσα για τη μεγάλη απεργία στις 4 Γενάρη. Γονείς – εκπαιδευτικοί και μαθητές στο δρόμο!!
ΕΛΜΕ-ΚΙ: κοινωνική ασφάλιση για όλο το λαό και τα παιδιά του!
Κοινωνία
01/02/2016 | 09:33

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με γονείς και μαθητές, για τις σύγχρονες ανάγκες στις kασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενου, κάθε μαθητή, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το δικαίωμα οι μαθητές να είναι προστατευόμενα (ασφαλισμένα) μέλη των οικογενειών τους. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Έχουμε ήδη καταγγείλει ότι μαθητές – παιδιά μεταναστών που έχουν συμπληρώσει τα 18 μένουν ανασφάλιστοι!!! Στα ΕΠΑΛ του Νομού το κομμάτι αυτό είναι σημαντικό. Αυτό το αίσχος το διαιωνίζουν και το επεκτείνουν με το νέο ασφαλιστικό. Από την άλλη με τη μαθητεία στέλνουν 14χρονα στη τζάμπα ανασφάλιστη εργασία, πάντα για το καλό τους!!! Ετοιμάζουν μια γενιά που δεν θα γνωρίζει τι θα πει μόνιμη σταθερή εργασία, ασφάλιση, δικαιώματα.
Δεν ανεχόμαστε οι κόποι των εκπαιδευτικών να μορφώσουν τα παιδιά, των γονιών και των ίδιων των μαθητών, να καταλήγουν – τελικά – στην απαξίωση της γνώσης και του όποιου επαγγέλματος επιλέξουν για τη ζωή τους. Σαρώνεται ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς οι νέοι θα μπαίνουν με το νέο σύστημα στη δουλειά επί της ουσίας χωρίς δικαιώματα:

Καταργούν το δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, οδηγώντας τους γονιούς στους “καρχαρίες” της ιδιωτικής ασφάλισης. Μετατρέπουν την Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, δηλαδή Πρόληψη, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη μόνο για όσο το αντέχει η τσέπη των γονιών, για τα υπόλοιπα είναι να “μην σου τύχει”.
Και όλα αυτά την ώρα που η Ασφάλιση του μαθητή που παρείχε το σημερινό σύστημα είναι προβληματική, αφού πολλές στοιχειώδεις εξετάσεις δεν τις απολαμβάνουν δωρεάν ούτε καν τους παρέχονται τα πιστοποιητικά υγείας για το σχολείο!!!
Με τα “πεντάμηνα”, την ανεργία, η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο για τους αυριανούς εργαζόμενους, αφού για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα θέλουν 3 ζωές!!!
Με τις τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις των γονιών και των παππούδων τους, τα βάρη γίνονται εξαντλητικά. Ήδη σε πολλά σπίτια η σύνταξη είναι το μόνο εισόδημα.
Καλούμε τους μαθητές να σκεφθούν: Δεν είναι “ρεαλιστικό” ούτε σύγχρονο, το 2016, με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας, η δουλειά μέχρι τα 67 χρόνια και βάλε… για μια σύνταξη – φιλοδώρημα ούτε 384 ευρώ, 1 στους 2 νέους να είναι άνεργος και ανασφάλιστος.

Να σκεφθούν: Για την Κοινωνική Ασφάλιση χύθηκε το αίμα χιλιάδων σε σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μιλάμε για τον ιδρώτα και τους κόπους των γονιών και των παππούδων. Τα παραμύθια ότι οι αλλαγές γίνονται για τη “βιωσιμότητα” των Ταμείων ακούγονται απ’ όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Κάθε φορά οι κυβερνήσεις άδειαζαν τα Ταμεία δίνοντας ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια, πάνω από 16 δισ. ευρώ έχουν “κουρευτεί” από τα αποθεματικά των Ταμείων των εργαζομένων, για να πληρώσουν τα σπασμένα για ένα χρέος που δε δημιούργησαν. Θα επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα;

Δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα για σχολείο χωρίς ταξικά εμπόδια και για ολοκληρωμένη μόρφωση!

Στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων θέλουν να θυσιαστούν η ζωή του λαού και η μόρφωση των παιδιών του!

Όλα γίνονται εμπόρευμα, οι μαθητές γίνονται “πελάτες”, οι ανάγκες τους αποτελούν “κόστος”! Η μόρφωση υποβαθμίζεται σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων για να προετοιμάζονται για τους μισθούς πείνας, τα ανύπαρκτα δικαιώματα και την εργασιακή περιπλάνηση.

Γι’ αυτό δε δίνουν φράγκο στα σχολεία, οδηγώντας τους “λαγούς τους” να προτείνουν δίδακτρα για φθηνά φροντιστήρια. Γι’ αυτό υπάρχουν ακόμη 1700 κενά εκπαιδευτικών πανελλαδικά, ενώ αρκετά υπάρχουν και στο Νομό μας ακόμη και τώρα. Γι’ αυτό οι χορηγοί “κόβουν βόλτες” για να “βάλουν χέρι” στις υποδομές των σχολείων, στη λειτουργία τους, στα προγράμματα σπουδών.

Όλα αυτά δείχνουν για ποιόν δουλεύει η κυβέρνηση…

Τα “δωράκια” της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες συνεχίζονται, τέτοιο είναι και το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που αποτελεί μόνιμη απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων, ώστε να απαλλαγούν από το “κόστος” της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Η εργασιακή ζούγκλα είναι για τους επιχειρηματίες “ανταγωνιστικό πλεονέκτημα” για την ανάκαμψη των κερδών τους. Η ανασφάλιστη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι μισθοί – ψίχουλα είναι το λεγόμενο “φιλοεπενδυτικό περιβάλλον”. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, η “κόλαση” των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας είναι ο “παράδεισος” των κερδών τους.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση λέει ψέματα. Θέλουν να “αποκοιμίσουν” μπροστά στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Η μείωση συντάξεων βαφτίζεται “προστασία ασφαλισμένων”, στήνουν διάλογο – απάτη για την Παιδεία, την ώρα που από το 3ο μνημόνιο έχουν αποφασίσει αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση χτυπά με ΜΑΤ εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές, όπως πρόσφατα στο Σύνταγμα. Γι’ αυτό η κυβέρνηση επιστράτευσε τα ΜΑΤ για να τιθασεύσει την κινητοποίησή γονιών – εκπαιδευτικών και μαθητών του Νομού στην Αθήνα και να καταστείλει την απαίτηση για λύσεις στα προβλήματα των σεισμόπληκτων, για σύγχρονες – ασφαλείς – δημόσιες υποδομές. Γι’ αυτό ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κόβει εκδρομές και γιορτές για να “αναπληρωθούν” οι καταλήψεις. Τους ενοχλούν οι αγώνες, τους ενοχλούν όσοι δε δέχονται να θυσιάζουν τη μόρφωση και το μέλλον τους για τα κέρδη των λίγων.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ “ΕΓΚΛΗΜΑ”

Στην επίθεσή τους να απαντήσουμε με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένους. Μαζί εργάτες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές!

Ούτε η σιωπή, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύση στα προβλήματα. Τα μέτρα θα παραμένουν, θα συνεχίσουν.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της. Στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, για σχολείο στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών.

Η ελπίδα βρίσκεται στην αγωνιστική ανασυγκρότηση της λαϊκής και νεολαιίστικης οργάνωσης. Στη συμπόρευση γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με όλο το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας πλήττει όλους. Έτσι δίνουμε και παίρνουμε τεράστια δύναμη!

Προετοιμαζόμαστε άμεσα για τη μεγάλη απεργία στις 4 Γενάρη. Γονείς – εκπαιδευτικοί και μαθητές στο δρόμο!!

Αργοστόλι 01/02/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer