Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, έχει στόχο την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.
ΕΛΜΕ-ΚΙ: Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα
Πολιτική
14/11/2016 | 09:11

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, έχει στόχο την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παραπέρα ενίσχυση των ευρω-ατλαντικών επιθετικών σχεδίων. Η επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαθέτει πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.

Οργανώνουμε τον αγώνα:

  • Για να καταδικαστεί αποφασιστικά η επίσκεψη – πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς.
  • Για να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους.
  • Για να καταγγελθεί για άλλη μια φορά ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και να βροντοφωνάξουμε: Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι καλούνται να βροντοφωνάξουν:

  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία
  • Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Αλλά και να εκφράσουν αγωνιστικά τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υψώνοντας τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους να δώσουν τη δική τους απάντηση με τη συμμετοχή τους στις διήμερες εκδηλώσεις για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Κορυφώνουμε με τη συγκέντρωση στις 17/11, ώρα 6.30 μμ στο λιθόστρωτο (σκαλιά δικαστικού μεγάρου) και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το μνημείο της πλατείας καμπάνας.

Αργοστόλι 14/11/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer