Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, η οποία καθορίζει το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης
ΕΛΜΕΚΙ: Το υπουργείο απαγορεύει το «ασθενείν»!!!
Πολιτική
23/01/2013 | 10:07

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, η οποία καθορίζει το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης (επαπειλούμενη κύηση). Ειδικότερα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας από το σχολικό έτος 2012-13 και εφεξής «το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας». Η ρήτρα της εγκυκλίου περιλαμβάνεται και στη Σύμβαση που υπογράφουν οι αναπληρωτές. Επιπλέον, στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται ότι οι αναπληρωτές «μετά τη συμπλήρωση μισού μήνα, με αποδοχές, απολύονται εφόσον ήθελε κριθεί ότι η περαιτέρω απουσία τους συνιστά σπουδαίο λόγο, που, κατά τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δικαιολογεί καταγγελία σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου…» ! Δηλαδή οι αναπληρωτές, όταν αρρωσταίνουν πάνω από 15 μέρες, θα τιμωρούνται, όχι μόνο με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και παρακράτηση μισθού, αλλά και με απόλυση! Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, για τις  γυναίκες εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν επιπλοκές στην κύηση (επαπειλούμενη εγκυμοσύνη) και απουσιάζουν από την εργασία τους για περισσότερες από 15 ημέρες δεν θα αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής προϋπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας.

Τα μέτρα αυτά είναι βαθιά αντεργατικά αλλά και απάνθρωπα και θίγουν χιλιάδες συμβασιούχους και έγκυες εκπαιδευτικούς. Θα οδηγούν σε απολύσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εκπαιδευτικούς αυτούς και τα σχολεία. Ταυτόχρονα οι γυναίκες εκπαιδευτικοί θα φοβούνται να μείνουν έγκυες γιατί, σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης θα χάνουν την προϋπηρεσία τους.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν πιλότο και για τους μόνιμους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

Να αρθεί η παραπάνω απάνθρωπη διάταξη, ώστε να εξασφαλιστεί και στους αναπληρωτές το δικαίωμα να παίρνουν όση άδεια χρειαστεί για να αναρρώσουν, χωρίς κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους και χωρίς να τους αφαιρείται η προϋπηρεσία τους.

Να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, με μπλοκάκι…) από την πρώτη μέρα δουλειά τους και καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο της εργασίας τους όσο και της ανεργίας τους.

Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer