Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την κυβερνητική τρομοκρατία και την προσπάθεια να εμφανιστεί ότι τα σεμινάρια για την αξιολόγηση διεξάγονται κανονικά. Ο κλάδος τα ακύρωσε με την αγωνιστική παρουσία του
ΕΛΜΕΚΙ: “Τα σεμινάρια της “σφαγής” ακυρώθηκαν. Δεν θα νεκραναστηθούν”
Κοινωνία
19/06/2014 | 08:46

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την κυβερνητική τρομοκρατία και την προσπάθεια να εμφανιστεί ότι τα σεμινάρια για την αξιολόγηση διεξάγονται κανονικά, μέσω διαδικτύου. Ο κλάδος τα ακύρωσε με την αγωνιστική παρουσία του. Σημειώνουμε ότι ήταν σημαντική η μερίδα διευθυντών σχολείων που δεν προσήλθε, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που είχε προκηρύξει η ΕΛΜΕ-ΚΙ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έγκαιρα αποκάλυψε το σχεδιασμό της κυβέρνησης, που εκφράστηκε τοπικά μέσα από σχετικό έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Από χθες οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να παραλάβουν υλικά (έντυπα και cd) που αφορούν τη νομοθεσία για την αξιολόγηση και τα οποία καθοδηγούν – μέσω προσωπικών κωδικών – την πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων και φόρμες αξιολόγησης. Προαναγγέλλεται, επίσης, ότι τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν διαδικτυακά και ότι οι διευθυντές των σχολείων θα κάνουν στη συνέχεια εργασίες ενώ, στο τέλος, θα αξιολογηθούν και θα αξιολογήσουν οι ίδιοι τα σεμινάρια συμπληρώνοντας ηλεκτρονική φόρμα. Αυτά προβλέπονται, προκειμένου να απορροφηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί η σφαγή των εκπαιδευτικών από Σεπτέμβρη και οι 11.000 απολύσεις συνολικά στο δημόσιο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους διευθυντές να πουν ξανά δυνατά στην κυβέρνηση, μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς: Τα σεμινάρια ακυρώθηκαν και δεν πρόκειται να νεκραναστηθούν. Καμία συνεισφορά στην προσπάθεια να παρακαμφθεί η συνδικαλιστική δράση στο όνομα του διαδικτύου και της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. Καμία διευκόλυνση στην προσπάθεια κυβέρνησης – ΕΕ να επιταχυνθούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο που κονιορτοποιούν μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και εργασιακές σχέσεις. Η πολιτική των νέων μαζικών απολύσεων αποκαλύπτει: Η όποια ανάκαμψη αφορά την κερδοφορία των μονοπωλίων και όχι τα δικαιώματα των εργαζομένων και των παιδιών του.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα στηρίξει κάθε αντίδραση σε αυτή την κατεύθυνση (πχ μη παραλαβή υλικού, καμία συμμετοχή στις εξ αποστάσεως διαδικασίες, καμία συμπλήρωση φόρμας αξιολόγησης σεμιναρίων). Το συνδικαλιστικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανασυγκροτημένο ταξικά, μπορεί να αποσπάσει νίκες και ν’ ανοίξει δρόμο αντεπίθεσης. Με σχεδιασμό κόντρα στη στρατηγική του κεφαλαίου, με προοπτική μια κοινωνία που θα εγγυάται τα δικαιώματα όλων βάσει των σύγχρονων αναγκών (αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία – πρόνοια, μόνιμη σταθερή εργασία κλπ). Είναι υπόθεση όλων, χωρίς αυταπάτες για εύκολες λύσεις από τα πάνω, το να σταματήσει ο εφιάλτης και να ορθοποδήσει η ελπίδα.

Αργοστόλι 19/6/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer