Την Πέμπη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου
ΕΛΜΕΚΙ: “Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία μας”
Κοινωνία
19/05/2016 | 08:48

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Φορέων για την ανάδειξη των προβλημάτων στην υγεία και στους σεισμόπληκτους και τη διεκδίκηση λύσεων. Το ΓΝΝ Αργοστολίου καταρρέει την ίδια στιγμή που προωθείται η υποβάθμιση και το κλείσιμο στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου. Η υποστελέχωση των δύο Νοσοκομείων αλλά και όλων των δομών υγείας στο Νομό δημιουργεί άνευ προηγουμένου κινδύνους για τους ασθενείς, ενώ η κυβέρνηση με θράσος επικαλείται τις ελλείψεις για να προωθήσει την πλήρη αποψίλωση του Μαντζαβινάτειου. Με τερτίπια, ψεύτικες υποσχέσεις, αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας και περιεχομένου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να προωθήσουν τη στρατηγική κεφαλαίου – ΕΕ στην υγεία.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν νέες προκλήσεις όσον αφορά την άρση του χαρακτηρισμού της περιοχής μας ως σεισμόπληκτης, με όλες τις συνέπειες για τις εργατικές κατοικίες, τα σχολεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, για τις ζωές των σεισμόπληκτων και των παιδιών τους. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης απορρίπτοντας την τροπολογία του ΚΚΕ για να μην εξαιρεθούν οι μαθητές της Παλικής και της υπόλοιπης Κεφαλονιάς (πλην Ερίσσου) από την ποσόστωση, είπε ότι «για τους σεισμόπληκτους υπάρχει πρόβλεψη»!!! Δηλαδή μας λέει πως εμείς πια δεν είμαστε σεισμόπληκτοι. Η κυβέρνηση επιδιώκει να νομιμοποιήσει την εγκατάλειψη, πατώντας πάνω στις αθλιότητες της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κάτοικοι του Νομού και τα παιδιά τους «είναι σε ανάλογη αν όχι καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές»!!! Κι όλα αυτά με τη στήριξη της κ. Βουλευτή και της αριστερής Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) που δεν στήριξαν το αίτημα να μην αποχαρακτηριστεί ο Νομός ούτε το να δοθεί ποσόστωση για τους μαθητές.

Όλα αυτά είναι μέρος της γενικής επίθεσης που έγινε και εκείνης που ετοιμάζεται σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και πρέπει να υπάρξει ενιαία απάντηση.

Απαιτούμε:

  1. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Αργοστολίου, του Μαντζαβινάτειου και όλων των δομών υγείας στο Νομό. Καμία μετακίνηση γιατρού – να επιστρέψουν πίσω όσοι μετακινήθηκαν.
  2. Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους – ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και θωράκιση όλων των δημόσιων υποδομών με 100% κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, ποσόστωση για τους μαθητές.
  3. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλεια – πρόνοια.

Την Πέμπτη 19 Μάη, 8 μμ

συμμετέχουμε στη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων

στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου.

Καλούμε εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές να δώσουν «παρών» προκειμένου να διαμορφώσουμε πρόγραμμα δράσης και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Αργοστόλι 19/05/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer