Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί πως είναι επιτακτικό και με αφορμή το νέο προϋπολογισμό να δοθεί μεγάλη απεργιακή μάχη ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική
ΕΛΜΕΚΙ: Γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου
Κοινωνία
31/10/2016 | 10:39

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το 2017 προβλέπει νέα επιδείνωση για το εισόδημα και τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, μέσω κυρίως της πρόσθετης φοροληστείας 2,5 δισ. και της πρόσθετης μείωσης των συντάξεων 1,6 δισ. Για τις ανάγκες που αφορούν την πραγματική κάλυψη αναγκών για το λαό μας και τα παιδιά του σε υγεία, παιδεία, πρόνοια προβλέπεται νέο πετσόκομμα. Τα νέα μέτρα θα προστεθούν σε όσα ζούμε με δραματικό τρόπο στα σχολεία με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων, με τα κενά που παραμένουν, με τα άδεια ταμεία των σχολικών επιτροπών κοκ. Ένας προϋπολογισμός για τον οποίο η κυβέρνηση παίρνει συγχαρητήρια από εταίρους και θεσμούς είναι φανερό ότι ευνοεί την άρχουσα τάξη.

Εκτιμούμε πως οι μόνοι που μπορεί να πανηγυρίζουν είναι τα μονοπώλια, αφού τα πρόσθετα πλεονάσματα, για τα οποία επαίρεται η κυβέρνηση είναι ελλείμματα για τους εργαζόμενους. Η νέα λαϊκή αφαίμαξη γίνεται για να χρηματοδοτηθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη με πρόσθετες φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης 2,7% για το 2017, άσχετα αν είναι ακριβής η πρόβλεψη, αποδεικνύει ότι η όποια ανάκαμψη δε σημαίνει θετικές εξελίξεις για την εργατική τάξη. Είναι ανάπτυξη πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί πως είναι επιτακτικό και με αφορμή το νέο προϋπολογισμό να δοθεί μεγάλη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική, με τα αιτήματα που κατέθεσαν οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία πρόσφατα στη Βουλή. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων, ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων, προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Με βάση την απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζουμε την πρόταση για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Νοέμβρη.

Αργοστόλι 31/10/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer