Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων.
ΕΛΜΕΚΙ: Αλληλεγγύη στις σχολικές καθαρίστριες!!!
Κοινωνία
20/12/2015 | 19:39

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων, στον οποίο πρωτοστατεί η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή αγώνα που έχουν συγκροτήσει. Οι καθαρίστριες παλεύουν για μόνιμη σταθερή εργασία, χωρίς κριτήρια αιθουσών. Καμία απόλυση, καμία μείωση στους μισθούς. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατεδαφίζει τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα τους έχουν απομείνει, μειώνει κατά 10% τις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολείων πράγμα που κατευθύνει μειώσεις κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 200-300 ευρώ το μήνα.
Οι κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών του κλάδου απέδειξαν ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
Επέβαλαν την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων του κλάδου με την γνωμοδότηση του Σ.Τ.Ε και της εγκυκλίου του υπουργείου παιδείας που ζητούσε να συναφθούν συμβάσεις με τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων. Αυτή η απόφαση ήταν πολύ σημαντική για να δουλέψουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, αφού αντίστοιχη απόφαση δεν υπήρξε τα τελευταία 4 χρόνια.
Ανάδειξαν τις διεκδικήσεις τον καθαριστριών που είχαν ξεχαστεί εδώ και χρόνια. Έθεσαν ξεκάθαρα την μόνη ρεαλιστική διεκδίκηση που απαντάει τόσο στις εργασιακές τους ανάγκες όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων που είναι:
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών.
 Πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ «σνομπάρει» τις καθαρίστριες αρνούμενη να στηρίξει τις αγωνιστικές αποφάσεις τους ενώ «κάποιοι άλλοι» συζητούσαν με την κυβέρνηση για τα «κριτήρια» της μονιμοποίησης, είτε μέσω ΑΣΕΠ, είτε με «αυξημένη» μοριοδότηση, μονιμοποίηση που αν ερχόταν θα αφορούσε μόνο ένα τμήμα εργαζομένων και όχι το σύνολο των 8.500 συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων.
Ξέρουμε πολύ καλά πως κάθε φορά που οι κυβερνήσεις βάζουν κριτήρια και όρους για την μονιμοποίηση εργαζομένων το κάνουν για να διαιωνίζεται το αίσχος αυτών των εργολαβικών συμβάσεων.
Ο αγώνας των καθαριστριών αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους – ενώσεις γονέων, τους εργαζόμενους στους δήμους.
Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως τους αξίζει για την δουλειά που κάνουν. Όχι με ψίχουλα!
ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει τον αγώνα για:
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Καμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες.
 Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
 Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
 Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια ,κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
 Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.
 Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
 Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Αργοστόλι 21/12/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer