Την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ζητήθηκε από τον Τσίπρα μετά από απαίτηση των δανειστών.
Εκτός κυβέρνησης ο Γιάνης Βαρουφάκης με εντολή Τσίπρα
Πολιτική
06/07/2015 | 09:04

Εκτός υπουργείου Οικονομικών έθεσε εαυτόν ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανακοίνωσή του στην οποία μάλιστα αναφέρει ότι λίγο μετά την ανακοίνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων του ζητήθηκε επί της ουσίας να αποχωρήσει από το πόστο του αφού εταίροι και δανειστές θα εκτιμούσαν την απουσία του!

Μια θέση που στην ανακοίνωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν κρύβει το ότι έβρισκε σύμφωνο και τον πρωθυπουργό, αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι η συζήτηση που τον οδήγησε στην παραίτησή του διημείφθη κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που πιστεύουν ότι η παραίτηση του ΥΠΟΙΚ είχε προαποφασισθεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή ερωτηματικό αποτελεί αν ο κ. Τσίπρας θα προβεί άμεσα σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ή απλά θα αντικαταστήσει τον ΥΠΟΙΚ δίνοντας βάρος στις διαπραγματεύσεις με εταίρους και δανειστές και αφήνοντας τον ανασχηματισμό για αμέσως μετά την όποια συμφωνία.

Αυτή την ώρα ο Τσίπρας συναντάται με τον Γιάννη Δραγασάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ γίνονται συζητήσεις και για άλλες αλλαγές στην διαπραγματευτική ομάδα κάτι που είχε θέσει σε δηλώσεις του το πρωί ο Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Bild διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Minister no more- Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer