Ποιες θα είναι οι τρεις αλλαγές
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταθέτει νέα βελτιωμένη πρόταση ο Κατρούγκαλος για το Ασφαλιστικό
Οικονομία
25/01/2016 | 11:58

Νέα βελτιωμένη πρόταση αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στις 13:00.

Με τρεις τουλάχιστον νέες προτάσεις θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που θα έχει στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους του ΤΕΕ Γ. Στασινό, της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκο.

Αυτές θα είναι οι τρεις αλλαγές

Η πρώτη πρόταση θα αφορά στους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους επιστήμονες για τους οποίους ο κατώτερος μισθός επί του οποίου θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα είναι ο κατώτερος μισθός του ανειδίκευτου εργάτη των 586 ευρώ, αλλά το χαμηλότερο όριο που ισχύει για τους αγρότες, δηλαδή τα 484 ευρώ, που σημαίνει ελάφρυνση κατά 27 ευρώ το μήνα σε σχέση με την αρχική πρόταση.

Η δεύτερη πρόταση είναι η μείωση του ποσοστού των εισφορών για το τμήμα από τις 12.000 ως τις 20.000 στο 15% αντί 20%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν ως 12.000 ευρώ εισόδημα είναι κερδισμένοι από το νέο τρόπο υπολογισμού, γιατί πληρώνουν μικρότερες εισφορές.

Τρίτη αλλαγή είναι ένας νέος τρόπος υπολογισμού για τα εισοδήματα πάνω από τις 20.000 ευρώ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer