Το 2010 εκλέχτηκε στο αξίωμα του περιφερειακού δικαστή της κομητείας Νάσο και τον Ιανουάριο του 2011 φόρεσε την τήβεννο του δικαστή και ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που είχε εκλεγεί ποτέ δικαστής στην κομητεία Νάσο
Εκστρατεία ομογενών για την επανεκλογή της Κεφαλλονίτισσας δικαστού Ελένης Βουτσινά
 Ομογένεια
22/10/2016 | 10:31

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Η προσέλευση των ομογενών και Αμερικανών στην προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο εστιατόριο «Jonathan’s» στο Νιου Χάιντ Παρκ του Λονγκ Αϊλαντ για την υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας της Ελληνοαμερικανίδας περιφερειακού δικαστού Ελένης Βουτσινά ήταν αθρόα και συγκινητική.

Η Ελένη Βουτσινά, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», το 2010 εκλέχτηκε στο αξίωμα του περιφερειακού δικαστή της κομητείας Νάσο και τον Ιανουάριο του 2011 φόρεσε την τήβεννο του δικαστή και ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που είχε εκλεγεί ποτέ δικαστής στην κομητεία Νάσο.

Στο γραφείο της, καθώς επίσης και στην έδρα της στην αίθουσα του δικαστηρίου δίπλα στην αστερόεσσα υπάρχει και η γαλανόλευκη, η οποία αν μη τι άλλο αποτελεί δείγμα της υπερηφάνειας της για την ελληνική της καταγωγή.

Η κ. Βουτσινά αρχικά ξεκίνησε ως δικαστής ασχολούμενη με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Δύο χρόνια μετά ανέλαβε τα καθήκοντα της προεδρεύουσας του Τμήματος και τα δύο τελευταία χρόνια είναι προεδρεύουσα του Πλημμελειοδικείου που ασχολείται με υποθέσεις οδήγησης υπό επήρεια (Misdemeanor DWI Court).

H κ. Βουτσινά τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας στη συγκέντρωση όσο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που της παρείχαν οι ομογενείς και οι κοινότητες του Λονγκ Αϊλαντ, καθώς επίσης ο σύζυγός της Αντώνης Γρουζής, οι γονείς της, τα αδέλφια, οι κουμπάροι και οι συγγενείς.

Στις προ έξι ετών προεκλογικές συγκεντρώσεις ήταν τα αδέλφια της και η μητέρα της, αλλά στην εν λόγω συγκέντρωση δεν μπορούσαν να ήταν όλοι, καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα η οικογένεια Βουτσινά απέκτησε πέντε νέα μέλη.

Πρόκειται για τα τρίδυμα που απέκτησε ο αδελφός της Βενιζέλος Βουτσινάς με την Τζεραλντίν (Γερασιμούλα) και τα δύο παιδιά της δικαστού με τον Αντώνη Γρουζή. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο που είναι 21 μηνών και για την Δάφνη που είναι τεσσάρων περίπου μηνών.

Η κ. Βουτσινά συγκίνησε το ακροατήριο με τις αναφορές της στις αξίες της οικογένειας και στον δύσκολο ρόλο που αναλαμβάνει μια εργαζόμενη μητέρα. Ο σύζυγός της Αντώνης Γρουζής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη της Ομογένειας στην προεκλογική εκστρατεία και κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, ούτως ώστε να διασφαλίσουν την επανεκλογή της.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ομογενείς του Κουίνς και των άλλων κομητειών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης αν και δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν υπέρ της Ελένης Βουτσινά, εν τούτοις μπορεί να βοηθήσουν προτρέποντας τους συγγενείς και φίλους που διαμένουν στην κομητεία Νάσο να ψηφίσουν υπέρ της ομογενούς.

Η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων Μέμη Σταθάτου – Φουλτζιέρι μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προσέλευση του κόσμου και τόνισε ότι «η δικαστής Ελένη Βουτσινά έχει τιμήσει την τήβεννο και δικαιούται της υποστήριξης της Ομογένειας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κ. Βουτσινά τις δύο τελευταίες δεκαετίες «έχει ασχοληθεί με τα κοινά και έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεγάλες ηγετικές ικανότητες». «Εξάλλου, αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι την περίοδο 2014-2015 η Ελένη Βουτσινά διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου των Περιφερειακών Δικαστών της Κομητείας Νάσο», συμπλήρωσε η κ. Μέμη Σταθάτου-Φουλτζιέρι.

Η παιδίατρος Χρυσάνθη Μούκα και ο σύζυγός της Γιώργος Μούκας, οι οποίοι είναι κουμπάροι με την Ελένη Βουτσινά, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» υπογράμμισαν ότι η Ελένη έχει όλα τα προσόντα και έχει ήδη αποδείξει ότι τιμά τον όρκο και την τήβεννο της δικαστού και με το έργο της τιμά την Ομογένεια.

boytsina-dikasths1 boytsina-dikasths2 boytsina-dikasths3

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer