Αποκαλύφθηκαν έγκαιρα και η Κεφαλλονιά δεν θα έχει την κατάληξη της Τροίας όπου κάηκε ολοσχερώς….
Εκστρατεία – εμπνευσμένη από την Τροία
Πολιτική
12/05/2014 | 11:01

Παρατηρώντας προσεκτικά την προεκλογική εκστρατεία του Αλέκου Καλαφάτη προκύπτουν αβίαστα σημαντικά συμπεράσματα για τον τρόπο άσκησης εξουσίας σε περίπτωση που οι Κεφαλλονίτες τον επιλέξουν για Δήμαρχο στις επικείμενες εκλογές.

Ξεκινώντας από το όνομα του συνδυασμού «Ενωμένη Τετράπολις» και σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής, από την επομένη των εκλογών, η Κεφαλλονιά θα διοικείται σαν τέσσερα διαφορετικά διαμερίσματα (Παλική, Αργοστόλι, Ελειός Πρόννοι – Λειβαθώ, και Πύλαρος –Έρισσος) τα οποία θα αποφασίζουν για το μέλλον τους «αυτόνομα» και πάντα κάτω από την εποπτεία του ίδιου και του Δημοτικού συμβουλίου. Η προεκλογική αυτή εξαγγελία  αφενός εμπεριέχει πολιτικό δόλο, αφετέρου αναδεικνύει την πραγματική πολιτική βούληση του συνδυασμού.

Ο πολιτικός δόλος έγκειται στο ότι προσπαθεί να φανεί αρεστός σε όσους εναντιώνονται στον Καλλικράτη και την διάλυση των πρώην Δήμων τους, προκειμένου να τους προσεταιριστεί ευκαιριακά. Στην πορεία απλά θα τους ανακοινώσει ότι όλα αυτά δεν προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο και ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι ενιαίος και αδιαίρετος μέχρι νεοτέρας.

Όσον αφορά την πολιτική βούληση του συγκεκριμένου «ευφυολογήματος» τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Καλλικράτης άφησε πολλούς «πρωτοκλασάτους» «άστεγους και ορφανούς». Ο Μάρκος έχασε την Πύλαρο του, ο Μεταξάς και το Ζαπαντέικο το Ξώμερο τους, ο Ρουχωτάς την Παλική του, και ο Φόρτες τα «αυγά και τα πασχάλια»….

Ο καθένας τους έχοντας μάθει σε «μεγαλεία και σε αξιώματα» διακατέχεται από «σύνδρομο στέρησης» και θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο. Ο καθένας ψάχνει την «ΙΘΑΚΗ» του και την ακόμη ….. μία ευκαιρία να μας σώσουν.

Παράλληλα ο Μάρκος προσπαθεί να ξεπεράσει την «σφαλιάρα» του 2010 από τον Παρίση, ο Φόρτες το «άδειασμα» της κοινωνίας το 2009 απέναντι στον Μοσχόπουλο και το λάθος του να παραδώσει το «δαχτυλίδι» το 2006 στον «φίλο» του Τσιλιμιδό και ο Ρουχωτάς την «αποκαθήλωση» του 2006 από την Νόπη …..

Και ξαφνικά εμφανίζεται ο από μηχανής θεός…. ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» τους. Ο «φίλος» τους, ο Αλέκος ο Καλαφάτης και δημιουργεί έναν «σύγχρονο ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» και τους «κρύβει» μέσα.

Εμφανίζεται στο Αργοστόλι στην ΒΙΠΕ και ο Φόρτες δεν είναι δίπλα του …. Παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο στο Ληξούρι και ο Ρουχωτάς δεν παίρνει τον λόγο στο πάρκο …. Στην Σκάλα οι «Ζαπανταίοι» ανακοινώθηκαν χωρίς τυμπανοκρουσίες ….  Παρόλο που όλοι οι προαναφερόμενοι έχουν «άποψη» και είναι «λαλίστατοι», όλως τυχαίως δεν μιλά και δεν αρθρογραφεί κανείς τους…. Κουβαλά ο καθένας τους «πιστούς» του και για τους διαφωνούντες δεν υπάρχουν ……αλλά υπάρχει ο Αλέκος. Το σχέδιο είναι συγκεκριμένο. Κερδίζει ο Καλαφάτης και ο καθένας παίρνει το «οφίτσιο» που είχε χάσει. Μπορεί ο Καλλικράτης να τους κατήργησε όμως το «δαιμόνιο» Κεφαλλονίτικο μυαλό τους βρήκε την λύση. Σε κάθε δημοτική ενότητα τοποθετούν ως συνυποψήφιους τους, «δικούς» τους ή «χαλαρούς» και εξασφαλίζουν ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός ορίζονται αυτομάτως  τοπικοί Αντιδήμαρχοι και κάνουν το ιστορικό comebackτους.

Η «Αχίλλειος πτέρνα» στο σχέδιο τους είναι ο Κεφαλλονίτικος λαός. Ένας λαός με μνήμη και κρίση που δεν τους ακολούθησε το 2010, δεν τους πίστεψε το 2012 και δεν θα τους εμπιστευτεί το 2014.

Αποκαλύφθηκαν έγκαιρα και η Κεφαλλονιά δεν θα έχει την κατάληξη της Τροίας όπου κάηκε ολοσχερώς….

Πηγή: Ανεξάρτητος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer