Στην Κεφαλονιά από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη την Αν. Καθηγήτρια Δρ. Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σχετικά με “Μεταβολές Θαλάσσιας Στάθμης”
Οικολογία
13/05/2014 | 16:26

Το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη την Αν. Καθηγήτρια Δρ. Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Μεταβολές Θαλάσσιας Στάθμης” στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ισπανία. Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο συμμετέχουν καθηγητές και φοιτητές από 5 χώρες,  οι οποίοι έχουν διάφορες ειδικότητες (γεωλόγοι, γεωμορφολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, ωκεανογράφοι και μηχανικοι παράκτιας ζώνης). Οι δραστηριότητες του σεμιναρίου, περιλαμβάνουν μια εβδομάδα διαλέξεων στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών (9/6/14 – 13/6/14) και 5ήμερη εργασία υπαίθρου σε επιλεγμένες θέσεις της νήσου Κεφαλονιάς (16/6/14 – 20/6/14). Στόχος της διοργάνωσης είναι η επιμόρφωση των φοιτητών σε θέματα μεταβολών θαλάσσιας στάθμης και τις καταστροφικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει σε παράκτιες περιοχές, καθώς επίσης και η προώθηση ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους επιστήμονες σχετικά με το θέμα.

Η τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς στέκεται δίπλα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποστηρίζουν τις προσπάθειες της υπεύθυνης του εκπαιδευτικού αυτού σεμιναρίου Αν. Καθηγήτριας Ευελπίδου Νίκης, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα τόσο περιβάλλοντος όσο και εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, από τα αρχικά στάδια της διοργάνωσης, ο Δήμος Κεφαλονιάς, με την πολύτιμη συνδρομή του δημάρχου κου Παρίση Αλέξανδρου και  του Αντιδημάρχου κου Ευάγγελου Κεκάτου,  συμμετέχει ενεργά και παρέχει πολύτιμη βοήθεια ώστε να είναι δυνατή η επιτυχημένη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού αυτού σεμιναρίου, παρέχοντας διευκολύνσεις τόσο κατά τη μεταφορά των συμμετεχόντων, όσο και κατά την πρόσβαση σε διάφορες τοποθεσίες.

Αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών καθώς επίσης και πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης http://sealevelchanges.geol.uoa.gr/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer