Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η Κεφαλονιά.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας
Δημοφιλή
20/01/2015 | 16:13

Του Παναγή Φωκά

Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου , ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κυρός Σπυρίδωνας σε ηλικία 90 ετών.
Να αναφερθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κυρός Σπυρίδωνας τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ πριν περίπου ένα μήνα είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ναυτικό Νοσοκομείο όπου είχε υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό.
Στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν οι αδελφές του, συγγενικά του πρόσωπα καθώς και ο θεράπων ιατρός του Αρχ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο στο Κολωνάκι σήμερα και ώρα 15.15 περίπου εκοιμήθη. Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Κεφαλονιά, ενώ αυτή την ώρα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών  στο Αργοστόλι, χτυπούν πένθιμα.
Λίγα λόγια για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

spuridwnas
Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων (Καλαφατάκης) γεννήθηκε το 1926 στον Πειραιά. Το έτος 1953 απεφοίτησε της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος τον Μάρτιο του έτους 1951 και Πρεσβύτερος τον Ιανουάριο του 1954 από τους τότε Θεοφιλέστατους Επισκόπους Ευρίπου κ. Αλεξίου και Ρωγών κ. Διονυσίου, σεπτή Εντολή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού Σπυρίδωνος.
Υπηρέτησε ως Διάκονος εις τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου (Μετσόβου και Μπουμπουλίνας) Αθηνών από του έτους 1951 και τον Ιανουάριο του έτους 1954 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος σε αυτόν τον Ιερό Ναό.
Ακολούθως, υπηρέτησε ως Γραμματεύς και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης από του έτους 1954 – 1971, υπηρετών ταυτοχρόνως, από μεν του έτους 1954 – 1958 Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Δεξιάς, του οποίου έγινε και Κτήτωρας. Από το 1958 – 1971 Προϊστάμενος και Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης.

spuridwnas
Το έτος 1972 επέστρεψε στην γενέτειρά του, τον Πειραιά, τοποθετηθείς εις τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ως Προϊστάμενος και Ιεροκήρυκας αυτού, κληθείς μετ’ ολίγον υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πειραιώς Κυρού Χρυσοστόμου του Ταβλαδωράκη να αναλάβει την Πρωτοσυγκελλία και της Ιεράς αυτής Μητροπόλεως, οπότε και ο εν αρετή και Αγιότητι βίου διακρινόμενος, σοφός αυτός Ιεράρχης, πρότεινε αυτόν, ως βοηθό Επίσκοπό Του, το έτος 1976.Η χειροτονία του σε Τιτουλάριο Επίσκοπο Νεοχωρίου έγινε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (15.8.1976).

Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη, από την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μάιο του 1984. Η ενθρόνιση του έγινε στον Ιστορικόν Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας λίγους μήνες μετά. Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε στη Κεφαλονιά ο τότε υπουργός και βουλευτής Κεφαλλονιάς Αντώνης Τρίτσης.

spuridwnas
Το βίντεο από τη περσινό χαιρετισμό  του Δεσπότη μας κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας της Μητροπολης είναι του συνεργάτη μας Αντώνη Καγγελάρη

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer