Την Κυριακή το πρωί 22 Μαρτίου έγινε η Γενική απολογιστική Συνέλευση και η εκλογή των οργάνων του Συλλόγου των Απανταχού Καμιναράδων ο «Προφήτης Ηλίας».
Εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Καμιναράδων
Κοινωνία
27/03/2015 | 07:00

Εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Καμιναράδων

Την Κυριακή το πρωί 22 Μαρτίου έγινε η Γενική απολογιστική Συνέλευση και η εκλογή των οργάνων του Συλλόγου των Απανταχού Καμιναράδων ο «Προφήτης Ηλίας».
Η Συνέλευση έγινε στο κτίριο της ΚΗΒΕ Περιστερίου Εθνάρχη Μακαρίου 1 και Λεωφόρο Κηφισού.
Στην αρχή σύμφωνα με το καταστατικό εκλέχτηκαν οι Μαρούλης Αθανάσιος και Βιβιάνα Δελαπόρτα πρόεδρος και γραμματέας της Γ.Σ με μέλη την Γαλιατσάτου Έφη και τον Γαλιατσάτο Παναγή για την εφορευτική επιτροπή. sullogos_kaminaradwn (3)

Διοικητικός απολογισμός

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαλιατσάτος Ηλίας ο οποίος έκανε και τον Διοικητικό Απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου για τα έτη 2013-2014.
Στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στις άριστες και σχέσεις που έχει χρόνια τώρα κτίσει το Δ,Σ με τα μέλη και χωριανούς αλλά και στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας λόγο της οικονομικής κρίσης που δεν άφησε αλώβητο ούτε το Σύλλογο μας αφού τα έσοδα του συλλόγου ελαχιστοποιήθηκαν ιδιαίτερα το 2014, όταν με δική μας απόφαση δεν θελήσαμε να επιβαρύνουμε περισσότερο τα μέλη μας. sullogos_kaminaradwn (4)
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν αναφέρθηκε στα μέλη του συλλόγου που απεβίωσαν τα 2 αυτά χρόνια κάνοντας πολύ φτωχότερο το σύλλογό μας.
Ένα από αυτά ήταν και ο Μαρούλης Αλέκος που απεβίωσε τελευταίος και στις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου ήταν κοντά μας και χόρεψε μαζί μας.
Θα είναι πάντα στις μνήμες μας.

Οι σεισμοί

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους σεισμούς του 2014 οι οποίοι επέφεραν μεγάλες καταστροφές στην Παλική αλλά και στο χωριό μας στο οποίο εκτός από δρόμους είχαμε και τις μεγάλες ζημιές στο Μουσείο, το Σχολείο στο Νεκροταφείο στη Κάτω Εκκλησία και στην Πλατιά Άμμο. Δυστυχώς όπως τόνισε η πολιτεία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και τώρα αρχίζουν δειλά- δειλά κάποια βήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ελπίζουμε να επιταχυνθούν.

Νέος πρόεδρος Χωριού

Έκανε αναφορά στο νέο πρόεδρο του χωριού και αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας Μαρούλη Γεράσιμο και τόνισε την μεγάλη προσφορά του στο σύλλογο.
Αντικαθιστά όπως είπε ένα επιτυχημένο πρόεδρο το Ρηγάτο Φώτη με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία. Την ίδια θα έχουμε και με τον Γεράσιμο και όλοι μαζί θα εργασθούμε για την επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας.
Επειδή τον γνωρίζουμε πολύ καλά τόσο για το ήθος όσο και για τις δυνατότητες του είμαστε σίγουροι ότι θα έχει μία πολύ επιτυχημένη πενταετία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ακολούθως ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο σύλλογό μας
-Η Επιτυχία του Δ.Σ ξεκινά από το γεγονός για εμάς προέχει ο Σύλλογος και οι χωριανοί μας
Οι σχέσεις μας είναι πάνω από όλα σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλικές και δεν είναι τυχαίο ότι όλες μας οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.
-Με τα μέλη και τους χωριανούς έχουμε αναπτύξει μία σχέση εμπιστοσύνης και αυτό το βλέπουμε από την συνεχή στήριξη που μας προσφέρουν, καθιστώντας τον Σύλλογό μας εύρωστο και δυνατό.
-Πετύχαμε να έχουμε καθημερινή σχεδόν επαφή με τους χωριανούς αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται.
Όπως: Προσωπική επαφή – Τηλεφωνική επαφή- Μέσα από την Ιστοσελίδα μας τα kaminarata.gr, -μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook όπου έχουμε 2000 φίλους ιδιαίτερα νεολαία με την οποία έχουμε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση και πετύχαμε να πρωτοστατούν σε κάθε εκδήλωσή μας.
Για την εφημερίδα είπε ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την ταχυδρομική ατέλεια που υπήρχε, το κόστος έκδοσής της σχεδόν τριπλασιάστηκε και έτσι δυστυχώς σταμάτησα ελπίζουμε προσωρινά η έκδοσή της
Ακολούθως αναφέρθηκε
-στην άριστη συνεργασία που είχαμε τόσο με το Τοπικό όσο και με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πάρα πολλά έργα που έγιναν στο χωριό να έχουν τη δική μας σφραγίδα.
-Έχουμε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς και σήμερα στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας Κεφαλλονίτικων και Ιθακησιακών Συλλόγων – Ο.Κ.Ι.Σ έχει εκλεγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου μας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο σύλλογός μας έχει άποψη και θέσεις για όλα τα θέματα που αφορούν το χωριό και το δήμο μας και έχει κάνει πάρα πολλές παρεμβάσεις για:
– Το ΚΤΕΛ το μεγάλο και συνεχές πρόβλημα του χωριού μας –
-Την Πλατιά Άμμο
-Τις Χωματερές που είναι γύρω από το χωριό μας
– Το γήπεδο το οποίο έχει σχεδόν καταστραφεί
-Την πλατεία του χωριού μας η οποία ξεκίνησε πριν 6 χρόνια από δική μας παρέμβαση
– Τα Περιβαλλοντολογικά Μονοπάτια που ξεκίνησαν τώρα με την κατασκευή του μονοπατιού Καμιναρατα-Ταφιός –Κηπούρια- Σχίζα και το οποίο με παρέμβαση του Συλλόγου μας χαράχτηκε το μονοπάτι πριν 2 χρόνια.
-Μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες που έγινε στο νεκροταφείο του χωριού μας, με παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου και του Χωριού στις δημοτικέ αρχές, βρέθηκε η λύση και έτσι έγινε η κατασκευή του τοιχίου
-Έχουμε παρουσία στις περισσότερες εκδηλώσεις που διοργανώνουν Σύλλογοι και Φορείς που γίνονται στο λεκανοπέδιο και αν μπορούμε και στην Κεφαλονιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ακολούθως αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του συλλόγου τα δύο αυτά χρόνια οι οποίες όπως είπε θα μπορούσαν να είναι ακόμα περισσότερες αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση
Το 2013
-Η χρονιά ξεκίνησε με την πρωτοχρονιάτικη εορτή και την κοπή της Βασιλόπιτας.
-Συνεστίαση στο ‘ΟΝΕΙΡΟ’ στην οποία βραβεύσαμε και τους εισακτέους νέους και νέες μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
– Στις κοινωνικές μας παρεμβάσεις είναι και η ενίσχυση άπορης Συμπατριώτισσας μας, τόσο οικονομικά όσο και με παρέμβασή μας σε άλλους φορείς που την βοήθησαν.
-Συμμετείχαμε στην εορτή του Προφήτη Ηλία έχοντας μπουφέ μα γλυκά και αναψυκτικά .
-Διοργανώσαμε για δεύτερη φορά με την βοήθεια του Μαρούλη Στέλιου έκθεση ζωγραφικής με ζωγράφους του χωριού και φίλους ζωγράφους η οποία είχε τεράστια επιτυχία.
Στάθηκε δε στην μεγάλη προσφορά των ζωγράφων, οι οποίοι έχουν προσφέρει αρκετά και σημαντικά έργα τους στο Σύλλογό μας.
-Παρουσιάσαμε την ποιητική Συλλογή –προλαβαίνουμε- προλαβαίνουμε’ της Χαράς Βασιλάτου στο Μουσείο του χωριού. Ήταν μία από της καλύτερες εκδηλώσεις μας με πολύ μεγάλη επιτυχία.
-Ο Σύλλογός πάντα κοντά στη νεολαία μας, διοργάνωσε με επιτυχία τους 11ους Αγώνες δρόμου και σκάκι.
-Όπως κάθε χρόνο κάναμε την παραδοσιακή Ριγανάδα στη Πλατιά Άμμο, η οποία δυστυχώς θα είναι η τελευταία για πολλά χρόνια μετά την καταστροφή που υπέστη από τους πρόσφατους σεισμούς του 2014.
Οι εκδηλώσεις μας το 2013 έκλεισαν με χορό και τραγούδι στη συνεστίασή με ορχήστρα που έγινε στο σχολείο.
Το 2014 ακυρώσαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις μας μεταξύ αυτών και της Αποκριάτικης συνεστίασης λόγο των σεισμών .
Όλες οι εκδηλώσεις μας έγιναν στο χωριό το Καλοκαίρι και όλες είχαν μεγάλη επιτυχία:
-Στη Γιορτή του Προφήτης Ηλίας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο του Χωριού μας ΑΕΤΟ τρατάραμε τους παρευρισκόμενους με γλυκά και αναψυκτικά
-Βοηθήσαμε τον ‘ΑΕΤΟ’ στη συνεστίαση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία έξω από το Μουσείο τόσο με προσωπική βοήθεια των μελών μας όσο και με την υποδομή που διαθέτει ο Σύλλογό μας.
-Διοργανώσαμε τους 12ους αγώνες Δρόμου και ακολούθησε μουσικό πάρτι για τα παιδάκια στην αυλή του Κελιού
-Οι εκδηλώσεις μας το καλοκαίρι του 2014 έκλεισαν με την συνεστίαση στο προαύλιο της εκκλησίας στην οποία υπήρχε και εικαστική παρέμβαση με έκθεση ζωγραφικής που επιμελήθηκε ο Μαρούλης Στέλιος.

Τα έργα μας

Ακολούθως ο πρόεδρος έκανε αναφορά στα έργατου Συλλόγου τα δύο αυτά χρόνια sullogos_kaminaradwn (2)
-Ολοκλήρωση τοιχίου Εκκλησίας με 5500€
-Ενίσχυση συλλόγου ΑΕΤΟΥ 100€
-Διαθέσαμε 500€ για την επισκευή της σκάλας στην Πλατιά Άμμο
-Διαθέσαμε 550 € και κατασκευάσαμε τα Κάγκελα του Μουσείου μετά και το ατύχημα που είχε χωριανός μας.
-Διαθέσαμε 1690€ για την επισκευή του Μουσείου ( Βάψιμο) και την κατασκευή γυάλινων ντουλαπών για τις ιστορικές στολές του χορευτικού του χωριού μας.
Τώρα βέβαια μετά και τους σεισμούς και τις ζημιές που υπέστη το Μουσείο περιμένουμε την πολιτεία να εγκρίνει την μελέτη που έχουμε κάνει για την αποκατάστασή τους.
-Διαθέσαμε 100€ για την κατασκευή καπάκια για δυο πηγάδια στο Φρυγάνι που ήταν επικίνδυνα.
-Διαθέσαμε 150€ για πλέγματα στην πλατεία μπροστά από το Μουσείο
Τελειώνοντας τον απολογισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου αισθάνθηκε την ανάγκη να πει ότι:
-Είμαι στο Δ.Σ του συλλόγου από τον Δεκέμβριο του 1985 και στη θέση του προέδρου με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των μελών του Δ.Σ αλλά και των μελών και χωριανών μας από το 2002- Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας και ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Ο Σύλλογός μας έχει μία μεγάλη ιστορία και ακόμα μεγαλύτερη προσφορά στο χωριό και στα μέλη του. Αυτό μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί ιδιαίτερα τώρα που με την μεγάλη οικονομική κρίση ο σύλλογος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και να βοηθήσει στη επίλυση πολλών προβλημάτων που δυστυχώς δεν θέλει η δεν μπορεί να λύσει η πολιτεία!!!
Και ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχαριστώντας τόσο την αντιδήμαρχο Περιστερίου κ. Τσιούτη για την παραχώρηση της αίθουσας, όσο και τον Στέλιο Μαρούλη για το μπουφέ με τα εδέσματα που μας προσέφερε.
Ακολούθησε συζήτηση για τα πεπραγμένα του Δ.Σ και ακολούθως έγινε διαβάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και ο οικονομικός απολογισμός.
Τόσο ο Οικονομικός απολογισμός όσο και ο Διοικητικός ψηφίστηκαν Ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση.

ΕΚΛΟΓΕΣ sullogos_kaminaradwn (6)

Μετά την Γενική Συνέλευση ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων του Συλλόγου
Εφορευτική Επιτροπή με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Μαρούλης Αθανάσιος του Σπύρου, η Γαλιατσάτου Έφη του Ηλία, η Δελαπόρτα Βιβιάνα του Νίκου και ο Γαλιατσάτος Παναγής

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γαλιατσάτος Ηλίας του Παναγή 44
Ρηγάτος Χαρίτος του Βασίλη 38
Μαρούλης Γρηγόρης του Σπύρου 36
Μαρούλης Κώστας του Φώτη 36
Σταθάτου Αγάπη του Μεμάγγελου 33
Δελαπόρτας Νικόλαος του Πέτρου 32
Ρηγατος Αθανάσιος του Βασίλη 31
Χριστοφοράτος Γεράσιμος του Κώστα 17
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γαλιατσάτος Κυριάκος του Ιωάννη 41
Σταθάτος Διονύσης του Νικολάου 40
Μαρούλης Σωτήρης του Σπύρου 40
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ Ο.Κ.Ι.Σ
Γαλιατσάτος Ηλίας του Παναγή 42
Μαρούλης Γρηγόρης του Σπύρου 41
Ρηγάτος Αθανάσιος του Βασίλη 40 sullogos_kaminaradwn (5)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer