Σκληρή απάντηση του εκδότη της εφημερίδας «Κεφαλονιά» στον Μάκη Φόρτε
Εκκενώσεις βόθρων, ο «αχόρταγος»
Πολιτική
19/02/2014 | 13:29

Κάποιοι «υπερτιμημένοι», κάποιοι που το… άστρο τους έλαμψε την εποχή της πασοκικής παντοδυναμίας, που όλοι ξέρουμε που μας οδήγησε. Κάποιοι πολυχαϊδεμένοι από ένα μέρος του τοπικού συστήματος ενημέρωσης, νομίζουν ότι όποιος τους ασκεί την παραμικρή πολιτική κριτική διαπράττει έγκλημα καθοσιώσεως.
Αυτοί οι κάποιοι θεωρούν τον εαυτό τους κάτι σαν είδος «τοτέμ» της τοπικής πολιτικής σκηνής, που όλοι πρέπει να προσκυνούν για κάποιο λόγο, που μόνο οι ίδιοι καταλαβαίνουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο για μια ντουζίνα χρόνια Δήμαρχος Αργοστολίου, ο Γεράσιμος Φόρτες, που ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «ηγέτη» που άφησε ιστορία, πλην όμως από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο πιο αποτυχημένος Δήμαρχος που πέρασε ποτέ από το Αργοστόλι, αφού άσκησε τα καθήκοντά του την χρυσή περίοδο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κονδυλίων και του γενικού πλούτου που υπήρχε εκείνη την εποχή με μάλλον πενιχρά αποτελέσματα.
Δεν θα ανοίξω φυσικά διάλογο με έναν πολιτικό, ο οποίος είναι στη δύση της καριέρας του και ψάχνει τρόπο να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Πολύ περισσότερο όταν έφτασε στο σημείο να με καθυβρίζει χυδαία μόνο και μόνο επειδή τόλμησα να γράψω ένα πολιτικό κείμενο για τις δικές του πολιτικές κινήσεις.
Σημειώνουμε πάντως:
Α. Ουδέποτε ασχοληθήκαμε με την οικογένεια του κ. Φόρτε και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος όταν διαβάσει το επίμαχο κείμενο, που προκάλεσε την μύνη του «τσαμπουκά» πρώην Δημάρχου, όσο και κατά καιρούς κείμενά μου που τον αφορούσαν. Είναι ψέματα αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Φόρτες, ότι δήθεν ασχοληθήκαμε με την οικογένειά του και αυτό το πράττει συνειδητά για να δικαιολογήσει τις ύβρεις του, με τις οποίες επιδιώκει να με φοβίσει, ώστε να μην του ασκώ κριτική.
Β. Τα… γαλλικά που άκουσα στο τηλέφωνο ήταν χειρότερα και από μαουνιέρη, λες και έβγαιναν από βυτίο εκκενώσεως βόθρων, που θα έκαναν να κοκκινίσει από ντροπή τον χειρότερο άνθρωπο του πεζοδρομίου. Και πραγματικά απορώ: Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ήταν ο πρώτος πολίτης του Αργοστολίου για 12 χρόνια; Ότι άλλο να πούμε περισσεύει και αφήνουμε τον κ. Φόρτε στην πολιτική μοναξιά του και στον πολιτικό «βούρκο» που έχει πέσει…
Σημείωση: Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάει με τον Παρίση ή κατέβει μόνος του στις εκλογές ο κ. Φόρτες. Αυτό που με νοιάζει είναι να μην τον ξαναδούμε ποτέ να ασχολείται με τα κοινά, διότι είναι πολιτικά επικίνδυνος για αυτή την… βραχονησίδα που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
Εκδότης-Διευθυντής εφημερίδας «Κεφαλονιά»

axortagos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer