Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 5 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστόλίου «Ο Κέφαλος»
Εκδήλωση-ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα “CLLD (LEADER) 2014-2020” σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Κοινωνία
07/02/2017 | 16:46

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οργανώνει εκδήλωση διαβούλευσης, στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020 στους Δήμους Κεφαλληνίας και Ιθάκης”, την Τετάρτη 15//02/2017 και ώρα 17.00, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστόλίου « Ο Κέφαλος».

Προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων και φορέων του Δήμου Κεφαλλονιάς. Στο πλαίσιο συμμετοχής στις διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης, οι φορείς της περιοχής και ο τοπικός πληθυσμός του Δήμου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις, ιδέες αλλά και μία καταρχήν εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY – LED LOCAL DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 – 2020.

Οι Δήμοι Κεφαλλονιάς και Ιθάκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έλαβαν την πρωτοβουλία απευθυνόμενοι στους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής να συγκροτήσουν την τοπική εταιρική σχέση  και να σχεδιάσουν το τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης στα πλαίσιο του CLLD/ LEADER 2014 – 2020, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αξιοποιώντας καλές πρακτικές άλλων περιοχών της χώρας μεταξύ αυτών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και του Δικτύου Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής.

Κατέχοντας εμπειρία ετών στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος, στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και ειδικευμένοι εμπειρογνώμονες  θα βρεθούν στο νησί μας, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες, κ.λπ.).

Η εκδήλωση έχει στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία της διαβούλευσης:


Δήμος Κεφαλλονιάς

Παναγή Βαλλιάνου 7,

Αργοστόλι Τ.Κ. 28100

Τηλ. 26710 22933

Φαξ:26710- 28515

Web: http://www.kefallonia.gov.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer