Δύο ξεχωριστές οινικές βραδιές γευστικής δοκιμής Κεφαλλονίτικων κρασιών, την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Αυγούστου, στην Πλατεία Καμπάνας
Εκδήλωση γευσιγνωσίας Κεφαλλονίτικων κρασιών
e Gastronomie
04/08/2016 | 14:55

H Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.  σε συνεργασία με τον Οινοποιεία Κεφαλλονιάς για πρώτη φορά – και ελπίζουμε να το καθιερώσουμε και για τα επόμενα χρόνια , όπως γίνεται σε πολλές οινικές περιοχές της Ελλάδος – διοργανώνουν δύο ξεχωριστές οινικές βραδιές γευστικής δοκιμής Κεφαλλονίτικων κρασιών, την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016, στην Πλατεία Καμπάνας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή των κρασιών της περιοχής μας, ώστε οι τουριστικοί επισκέπτες του νησιού μας και όχι μόνο, αλλά και  η τοπική κοινωνία να ανακαλύψει, να γνωρίσει καλύτερα και να αγαπήσει τον οινικό πλούτο, την μεγάλη ποικιλία και τις δυνατότητες των προϊόντων της.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία :

-να δοκιμάσει διαφορετικές εκδοχές της φημισμένης Ρομπόλας, της λευκής αυτής τοπικής ποικιλίας με την μακραίωνη ιστορία και τις διεθνείς διακρίσεις
-να γευτεί άλλες, εξίσου ενδιαφέρουσες ποικιλίες και διαφορετικούς τύπους κρασιών που παράγονται στο νησί μας
-να πάρει πληροφορίες για τα οινοποιεία, τους αμπελώνες, για τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και τα μυστικά απόλαυσής του με οδηγούς, σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι, έμπειρους οινολόγους και γευσιγνώστες.

Ώρες διεξαγωγής: 20:30- 24:00

Σας περιμένουμε λοιπόν και εσάς να δοκιμάσετε τα κρασιά μας και να απαντήσουμε στις όποιες ερωτήσεις σας!

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 6942238532

Εκ μέρους των Οινοποιείων της Κεφαλλονιάς

Σας ευχαριστούμε,

Χαλιώτης Φώτης

Γραμματέας Συνεταιρισμού Ρομπόλας Κεφαλληνίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ

Πλατεία Καμπάνας

Αργοστόλι  8 – 9  Αυγούστου

Για ένα διήμερο  η πόλη γιορτάζει. Ανοίγει τις πόρτες της στους επισκέπτες, μαθαίνει και μοιράζεται μαζί τους τα μυστικά του κρασιού. Ιχνηλατεί τα μυρωδάτα μονοπάτια του ντόπιου οίνου αναδεικνύοντας μια εξαιρετική εμπειρία και μια ιδιαίτερη τοπική ταυτότητα.. …

Γνωρίζω το κρασί του τόπου μου, Γεύομαι τα προϊόντα της περιοχής, αφουγκράζομαι τον ήχο από τα κουδούνια των Μυστών του Διόνυσου.

Η Γεύση ως εμπειρία και ο Πολιτισμός ως επίγευση.

Το Αργοστόλι ταυτίζεται με τον Πολιτισμό της Γεύσης. Γνώση και Βίωμα. Η πόλη γίνεται ένα βιωματικό εργαστήριο αφιερωμένο στην εμπειρική προσέγγιση της ιδιοτυπίας των οίνων της περιοχής και στην απόλαυση της ιδιαίτερης κουλτούρας τους….

Ένα ταξίδι του μυαλού και της ψυχής μέσα από αρώματα, εικόνες και μυρωδιές…

Τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς  στην Πλατεία Καμπάνας ετοιμάζονται να δώσουν στους επισκέπτες αυτό που γνωρίζουν τόσο καλά.. μια διαδρομή που περνά μέσα από τον πολιτισμό και την εμπειρία της οινογευσίας..

Μουσικές, ήχοι, τύμπανα, μπάντες, μυστικές και σπάνιες συνταγές, χαλαρή διάθεση και κουβέντες γάργαρες ..όπως το κρασί….

Και ο μύθος της πόλης πάντα εκεί….”

Δευτέρα 8/8  ώρα 20.30 

«Τραγουδάμε για το κρασί… με κρασί ΡΟΜΠΟΛΑ»

Γευσιγνωσία των οινοποιείων της Κεφαλονιάς.

Μουσική βραδιά με την Μαντολινάτα του Δήμου Αργοστολίου .

Τρίτη 9/8 ώρα 20.30

«Στην υγειά μας! Πίνουμε κρασί ΡΟΜΠΟΛΑ…και το εννοούμε»

Γευσιγνωσία από τα  οινοποιεία της Κεφαλονιάς.

Μουσική βραδιά με την  Φιλαρμονική Αργοστολίου.

Διοργάνωση : Δήμος Κεφαλονιάς- Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.  –  Οινοποιεία Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer